Hoppa till huvudinnehåll

Jaro tog efterlängtad seger i fotbollsettan – mardrömsminuter sänkte Ekenäs IF: “Jag vet inte vad som hände”

EIF-Jaro.
EIF-Jaro. Bild: Patric Westerlund / Yle Ekenäs IF,FF Jaro

FF Jaro tog sin första seger på länge då laget slog EIF i fotbollsettans finlandssvenska derby. Avgörandet kom i andra halvleken då Jaro pangade in tre bollar på fem minuter.

Efter en mållös första halvlek i Jakobstad inleddes andra halvlek med buller och bong. EIF-försvaret läckte rejält och hemmalaget Jaro gjorde tre mål inom loppet av fem minuter.

Först framme var Severi Kähkönen, sedan blev det Johan Brunells tur att näta och bara en minut efter det satte Luis Enrique Robles Ramirez redan 3–0, vilket också blev matchens sista mål.

I EIF-lägret var minerna dystra då spelarna lämnade plan.

– Jag vet inte vad som hände. Vi har talat om brist på fokus efter tidigare matcher. Jag vet inte vad jag ska säga. På den här nivån kan man inte vara ofokuserad när spelet kör igång, sade EIF-backen Zacharias Ekström till Yle Sporten.

De plötsliga målen kändes ännu mer överraskande med tanke på att EIF hade varit det starkare laget under första halvleken. Efter paus såg det ändå annorlunda ut.

– Vi vet att vi var bättre i första halvleken. Det harmar så klart att de gör mål genast efter paus, men vi får inte sluta spela för det, jämrade sig Ekström.

“Folk är överens om att vi måste skärpa oss”

I Jaro var humöret däremot på topp efter 3–0-segern och förbättringen som laget fick till stånd efter den tröga första halvleken.

– I omklädningsrummet kom vi överens om att vi far med full fart in i andra halvleken. Att vi håller tätt bakåt och lagar mål framåt, och det gjorde vi, sade Jarobacken Brunell.

I sin senaste match fick Jaro nöja sig med oavgjort mot tabelljumbon AC Kajaani efter en svag insats av Jakobstadslaget. Våren hade annars heller inte gått på önskat sätt, och den senaste segern var från början av maj då Jaro slog MYPA i säsongens andra match.

Efter det hade Jaro spelat sju matcher som resulterat i fem oavgjorda och två förluster.

– Vi har diskutera mycket och vi hade ett bra möte inom truppen. Folk är överens om att vi måste skärpa oss, och det gjorde vi i alla fall nu i andra halvleken. Men om vi ser på första halvlek så finns det ännu mycket att jobba på.

– Alla här vill ha resultat. Det känns bra att vi gjorde tre mål och höll nollan, avslutar Brunell.

I och med segern klättrade Jaro till fjärde plats i tabellen med 14 poäng efter 10 matcher. EIF ligger på sjunde plats med 10 poäng.

Resultat, fotbollsettan

Jaro – EIF 3–0 (0–0)
MYPA – TPS 3–1 (2–0)
AC Kajaani – MuSa 1–3 (1–3)
TPV – FC Haka 1–3 (1–0)

Läs också