Hoppa till huvudinnehåll

Nobbade “dåligt kontrakt” efter ligaavancemanget, men nu återvänder Patrick Byskata till skadedrabbade KPV: “Svårt att se på från sidan när det gått dåligt för laget”

Helsingfors IFK och KPV får mötas i ligan i sommar, på bilden Pekka Sihvola och Patrick Byskata.
Pekka Sihvolas HIFK och Patrick Byskatas KPV kämpade om segern i division 1 förra hösten. Helsingfors IFK och KPV får mötas i ligan i sommar, på bilden Pekka Sihvola och Patrick Byskata. Bild: Matti Raivio/All Over Press Pekka Sihvola,Patrick Byskata,Kokkolan Palloveikot,HIFK Fotboll

Patrick Byskata som spelade en stor roll i KPV:s ligaavancemang återvänder till klubben mitt under säsongen. Tidigare lyckades parterna inte nå en överenskommelse i kontraktsförhandlingarna.

KPV:s första ligasäsong på 29 år har inte fått den start som man hoppats på i Karleby. KPV har vunnit bara en av sina elva första matcher och har parkerat på sista plats i serietabellen.

I slutet av juli reagerade klubbledningen: chefstränaren Jarmo Korhonen fick gå.

Nu händer det igen då Patrick Byskata, som förra säsongen var med och lyfte KPV till ligan, återvänder till laget. Byskata har inte spelat någonstans under början av säsongen.

Vad fick dig att återvända till KPV?

– Då man varit med och lyft laget till ligan vill man ju också att laget ska hållas där. Det handlar ändå om ligan. Jag hade också andra alternativ men valde att stanna i hemstaden, berättar Byskata till Yle Sporten.

Varför har du inte spelat för KPV sedan början av säsongen?

– Ärligt talat så erbjöd klubben ett för dåligt kontrakt. Det var inte vad jag hade väntat mig, så det blev inte av då.

Byskata och KPV återvände ändå till förhandlingsbordet efter den svaga säsongstarten. Skador och avstängningar har också belastat den tunna spelartruppen.

– Vi började snacka. De behövde hjälp och spelare, säger Byskata efter att ha tecknat ett 1+1 årigt kontrakt med KPV.
Skip Instagram post


Är du nöjd med kontraktet du fick den här gången?

– Jag vill egentligen inte snacka om kontrakt och pengar, säger Byskata.

“Måste också anfalla”

KPV:s saldo efter elva matcher är en seger, tre oavgjorda och sju förluster. Laget har dessutom gjort minst mål i ligan och släppt in flest.

– Det har varit svårt att se på från sidan när det gått dåligt för laget. Vi får arbeta hårt för att hållas kvar.

– Vi mer erfarna spelare visste att det skulle bli svårt i ligan. Klubben hade också otur med värvningar, det gick inte ihop. Hoppas det svänger nu.

Vad är det som inte har fungerat?

– KPV har inte spelat tillräckligt bra hittills. Det räcker inte att man bara försvarar, man måste också anfalla och hålla boll.

28-årige Byskata har spelat totalt 112 matcher i fotbollsligan och 88 matcher i KPV. I Finland har han även representerat FF Jaro och IFK Mariehamn. Han har också spelat två säsonger Bryne FK.

Vad kommer du att bidra med den här säsongen i KPV?

– Jag pratar mycket och leder. Jag vill skapa ett bättre självförtroende inom laget och försöka hjälpa mentalt. Spelmässigt kan jag ännu inte säga, men jag hoppas att det går bättre när jag är med.

Byskata är representationsduglig omedelbart. KPV:s nästa match är på tisdagen då laget möter tabelltvåan Ilves på bortaplan.

– Jag hoppas att jag är i öppningen då. Men det är tränaren som bestämmer, avslutar Byskata.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport