Hoppa till huvudinnehåll

Puljujärvi har troligen spelat sin sista match i Edmonton: "Vi tycker det är bättre att gå skilda vägar"

Jesse Puljujärvi.
Jesse Puljujärvi är inte nöjd med sin situation i Oilers. Jesse Puljujärvi. Bild: All Over Press Jesse Puljujärvi

Jesse Puljujärvi torde ha gjort sitt i NHL-klubben Edmonton Oilers. Efter tre svåra säsonger i Oilers har Puljujärvi genom sin agent Markus Lehto bett om att få bli bortbytt från Edmonton.

Enligt Lehto har beslutet mognat under den gångna säsongen.

– Vi började fundera på detta under säsongen och de senaste veckorna har vi låtit klubben förstå att Jesse behöver en ny start. Vi har varit ganska klara med vårt budskap. Vi tycker det är bättre att spelaren och klubben går skilda vägar, säger Lehto till Yle Urheilu.

Puljujärvi har haft svårt att få speltid under sina tre säsonger i Edmonton och därför har han för det mesta åkt hiss mellan NHL och AHL.

I farmen har det för det mesta gått bra men i NHL har han haft svårt att vika sig en plats i den spelande truppen. I takt med att förtroendet för Puljujärvi minskat har tanken om en flytt någon annanstans fötts.

Europa nästa?

Om ingen affär blir av kommer Puljujärvi att spela i Europa den följande säsongen, säger Lehto.

– Det är ingen idé att återvända till samma situation där vi var förra säsongen, säger Lehto och syftar på den sparsamma speltiden.

– Men vi har alltså inget emot Edmonton, intygar Lehto.

Edmonton har en ny chefstränare i Dave Tippett och en ny General manager i Ken Holland, men trots det vill Puljujärvis läger söka sig till nya jaktmarker.

– Det är helt logiskt att börja på nytt någon annanstans. Det finns många liknande fall i NHL där en ung spelare har velat ta fart i ett annat lag.

Det är fortfarande oklart vart det bär av för den 21-årige Puljujärvi. Klart är ändå att Edmonton inte ger ifrån sig talangen gratis. Att hitta en ny klubb torde inte vålla alltför stora problem.

– Jag vill inte spekulera i det här skedet men Jesse verkar intressera, säger Lehto.

Jesse Puljujärvi har spelat 139 matcher för Edmonton Oilers i vilka han stått för poängen 17+20=37. I AHL-klubben Bakersfield Condors har han stått för 15+22=37 på 53 matcher.