Hoppa till huvudinnehåll

Nu börjar det hända i NHL – P.K. Subban till New Jersey Devils, Toronto uppges vara nära att förlänga Kapanens kontrakt

P.K. Subban i farten.
P.K. Subban i farten mot sin kommande klubb. P.K. Subban i farten. Bild: Icon Sportswire / All Over Press P. K. Subban

En dag efter att ha valt Jack Hughes med förstavalet i draften kommer New Jersey Devils med nästa värvning. Klubben har trejdat in P.K. Subban i utbyte mot några spelare och draftval, rapporterar bland andra TSN.

Det är den ansedda hockeyskribenten Bob McKenzie som avslöjade nyheten på Twitter. Enligt McKenzie ska Nashville i utbyte för P.K. Subban få Steve Santini, Jeremy Davis och ett val i både årets och nästa års andra draftomgång.

Nashville bekräftade affären samtidigt som den andra draftomgången körde igång på lördagskvällen.

Subban hann spela i Nashville i tre säsonger. Under den gångna säsongen noterades han endast för 31 poäng, 28 färre än säsongen innan. 30-åringen inledde NHL-karriären i Montreal Canadiens, där han säsongen 2012/13 belönades med Norris Trophy som tilldelas ligans bästa back.

Nashville spekuleras i sin tur främst ha varit ute efter att ha lätta på lönekostnaderna. Efter affären har Predators nu närmare 14 miljoner dollar upp till det förväntade lönetaket (något kring 82 miljoner) för den kommande säsongen.

Toronto skickade Marleau till Carolina, uppges vara nära att förlänga med Kapanen

Toronto Maple Leafs behövde också desperat skära ner på sina lönekostnader inför sommarens free agency-rumba och meddelade på lördagen att man skeppat Patrick Marleau, med en årslön på 6,25 miljoner dollar, till Carolina Hurricanes.

Carolina fick också ett val i den första och den sjunde draftomgången i utbyte mot ett val i den sjätte draftomgången.

Det är ändå inte 100 procent klart att Marleau kommer att spela för Hurricanes. Enligt The Athletic-skribenten Pierre LeBrun kommer Carolina att försöka övertyga Marleau att stanna kvar, men forwarden uppges själv vilja återvända till San Jose.

Carolina uppges ändå inte tvinga Marleau att spela för dem, utan kommer i det fall att forwarden vill lämna köpa ut hans kontrakt.

Enligt Bob McKenzie står det samtidigt klart att Toronto kan förlänga kontraktet med Kasperi Kapanen. Kontraktet kommer enligt McKenzie inte att offentliggöras innan klubben har fått Mitch Marner att krita på en förlängning.

– Men lönen rör sig kring 3,2-3,4 miljoner dollar per säsong i tre år framöver, skriver han.

Enligt Pierre LeBrun ska Toronto också ha varit intresserade av Subban, men lyckades inte övertyga Nashville att betala en del av backens löner också i framtiden.