Hoppa till huvudinnehåll

Polisen kallad till Boris Johnsons bostad - grannen spelade in högljutt bråk

Boris Johnson då han lämnade sitt hem i södra London på fredagen.
Boris Johnson då han lämnade sitt hem i södra London på fredagen. Boris Johnson då han lämnade sitt hem i södra London på fredagen. Bild: EPA-EFE/ANDY RAIN Boris Johnson

Under efternatten på fredag urartade ett gräl mellan den brittiske premiärministerkandidaten Boris Johnson och hans sambo till den grad att polis kallades till deras hem i södra London. The Guardian har fått höra grannens inspelning av bråket.

Storbritanniens tidigare utrikesminister Boris Johnson och hans karaktär är av extra stort intresse i dessa dagar. Johnson är favorittippad som efterträdare till premiärminister Theresa May och Konservativa partiets nästa ledare.

Grannar till Johnson och hans sambo Carrie Symonds ringde nödnumret då det högljudda bråket - skrik och smällar - i parets lägenhet väcke grannarnas oro för att Symonds skulle komma till skada.

- Jag hoppades att någon skulle öppna dörren och säga att "vi är okej". Jag knackade på tre gånger, men ingen kom till dörren, berättar grannen för The Guardian.

"Vi står hellre ut med honom som vår granne än som vår premiärminister" står det på den här affischen, som någon hängt upp utanför Johnsons hem.
"Vi står hellre ut med honom som vår granne än som vår premiärminister" står det på den här affischen, som någon hängt upp utanför Johnsons hem på lördagen. "Vi står hellre ut med honom som vår granne än som vår premiärminister" står det på den här affischen, som någon hängt upp utanför Johnsons hem. Bild: Reuters Boris Johnson

Samma granne hade också spelat in oljudet från Johnsons lägenhet och lät tidningens reporter höra inspelningen.

Enligt tidningsrapporten hörs där hur Johnson vägrar lämna lägenheten då Symonds försöker få ut honom.

Både Johnson och Symonds hörs skrika högt till varandra.

Du bryr dig inte om någonting för du är bortskämd

Av inspelningen framgår att Johnson har spillt rödvin i en soffa och att Symonds förebrår honom för det.

- Du bryr dig inte om någonting för du är bortskämd. Du bryr dig inte om pengar eller någonting, hörs Symonds säga.

Grannen berättar att det hördes smällar som lät som tallrikar som gick sönder men också en del smällar som var så höga att "huset skakade".

Boris Johnsons sambo Carrie Symonds är Konservativa partiets tidigare kommunikationschef. Här fotograferad den 12 juni då Johnson öppnade sin ordförandekampanj.
Boris Johnsons sambo Carrie Symonds är Konservativa partiets tidigare kommunikationschef. Här fotograferad den 12 juni då Johnson öppnade sin ordförandekampanj. Boris Johnsons sambo Carrie Symonds är Konservativa partiets tidigare kommunikationschef. Här fotograferad den 12 juni då Johnson öppnade sin ordförandekampanj. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Boris Johnson,Carrie Symonds

Polisen har bekräftat både för The Guardian och för BBC att tre polisbilar skickats till en adress i det aktuella området då en person där oroade sig för sin kvinnliga grannes välbefinnande.

Polisen talade med de boende på den aktuella adressen och de försäkrade att inget olagligt hänt och att ingen kommit till skada.

Johnson och hans fru sedan 25 år, Marina Wheeler, begärde ut skilsmässa i september förra året och efter det offentliggjorde Johnson och Konservativa partiets förra kommunikationschef Symonds sin relation.

Johnson och Hunt inleder sin kampanjturné idag

Finalisterna i Konservativa partiets ordförandekamp, utrikesminister Jeremy Hunt och Boris Johnson, inleder idag en månadslång turné bland partimedlemmar runt om i Storbritannien.

Kampanjstarten överskuggas nu av rapporterna om bråket hemma hos Johnson. Flera brittiska medier har intervjuat politiker och politiska bedömare om incidenten.

En del tycker att ett bråk av det här slaget inte är något att rapportera om. Andra anser att det kan avslöja något om Johsons karaktär och att det är av intresse då det gäller en presumtiv premiärminister.

De flesta verkar inte tro att skandaler av det här slaget egentligen skadar Johnsons kampanj. Han är redan känd som en yvig karaktär.

Utrikesminister Jeremy Hunt (till vänster) och hans medtävlare, den före detta utrikesministern Boris Johnson.
Utrikesminister Jeremy Hunt (till vänster) och hans medtävlare, den före detta utrikesministern Boris Johnson. Utrikesminister Jeremy Hunt (till vänster) och hans medtävlare, den före detta utrikesministern Boris Johnson. Bild: AFP / Lehtikuva Jeremy Hunt,Boris Johnson

Johnson vann överlägset omröstningarna i underhusets konservativa partigrupp och nu tar medlemsomröstningen vid.

Resultatet av poströstningen väntas vara klart och bli offentliggjort sista veckan i juli.

Källor: The Guardian, BBC

Läs mera:

Brexitförespråkaren Boris Johnson favorit inför den sista omröstningen: "Han är populär såväl bland konservativa parlamentariker som bland partimedlemmar"

Kampen om vem som ska bli ny premiärminister är nu ett fall för två. Det krävs ändå ett mirakel för att Jeremy Hunt ska kunna utmana Boris Johnson i den avgörande medlemsomröstningen i juli säger en forskare som Svenska Yle talat med.