Hoppa till huvudinnehåll

Inget nytt årsbästa för Ruuskanen – men 83-metersbågen räckte till för klar seger i Saarijärvi: ”Förväntade mig lite mer”

Antti Ruuskanen.
Antti Ruuskanen. Antti Ruuskanen. Bild: Lehtikuva Antti Ruuskanen

Antti Ruuskanen stod över Kuortanespelen och deltog i stället i söndagens midsommartävlingar i Saarijärvi, där spjutkastaren tog en klar seger. Lassi Etelätalo knep andraplatsen och IF Raseborgs Teo Takala slutade trea.

Nytt stadionrekord, men inget nytt inhemskt årsbästa.

Där Antti Ruuskanens söndag i ett nötskal.

Ruuskanen klämde till med sitt bästa kast i den tredje omgången då spjutet flög 83,37 meter. Knappa två meter sämre än i säsongsinledningen i Karis.

– Det kändes helt okej, men jag hade förväntat mig lite mer, säger Ruuskanen för Yle efteråt.

I Saarijärvi hade Ruuskanen ökat på farten i ansatsen, vilket enligt åtminstone Ruuskanen själv störde tekniken.

– Vi kör på med en tävling per vecka. Nästa vecka väntar spjutkarnevalen i Pihtipudas och då hoppas jag att jag kan vara lite mer stabil än i dag, säger Ruuskanen och tillägger:

– Men Uuno Turhapuro sa ju också att misstagen blir fler då farten ökar.

Lassi Etelätalo slutade tvåa i Saarijärvi med resultatet 78,54. IF Raseborgs Teo Takala knep tredjeplatsen efter att ha prickat 75,88 med sitt bästa kast.

I damernas släggkastningstävling gick segern väntat till den nya finska rekorddamen Krista Tervo. Någon ny 70-metersbåge blev det ändå inte för Tervo, den här gången fick hon nöja sig med 68,51.