Hoppa till huvudinnehåll

Regerande mästarna Kontinen och Peers utslagna i London: "Små marginaler"

Henri Kontinen och John Peers diskuterar.
Kontinen och Peers utslagna i London. Henri Kontinen och John Peers diskuterar. Bild: AFP / Lehtikuva Henri Kontinen,John Peers

Henri Kontinen och John Peers förlorade semifinalen i ATP500-turneringen vid Queen's Club i London. Feliciano Lopez och Andy Murray var starkare efter tre set.

I fjol vann Kontinen och Peers ATP-turneringen vid Queens Club. I år gick det inte lika bra, det tredjeseedade paret slogs sent igår kväll ut av hemmafavoriten Andy Murray och Feliciano Lopez.

Det oseedade spansk-brittiska paret var starkare på gräset i London med siffrorna 7–5, 6–7 (5–7), 10–7. Matchen tog en timme och 40 minuter.

– Precis som igår (i kvartsfinalen) var det frågan om små marginaler. Idag var marginalerna inte på vår sida, sade Kontinen efter drabbningen.

För ett år sedan fick Kontinen lyfta upp pokalen mot skyn på samma plan.

– Visst kändes det lite annorlunda att spela här, eftersom vi vann här i fjol. Men på ett allmänt plan känns spelet rätt så lika. Vi spelade helt bra.

I juli är det dags för Grand Slam-turnering i Wimbledon. Kontinen bekräftade att han även kommer att delta i mixeddubbel.

– I Wimbledon blir det lite längre matcher, det är enda bäst av fem-turneringen för oss, vilket är lite annorlunda. Man måste hålla sig koncentrerad längre än vad vi är vana vid. Det är alltid roligt att spela där.

Källa: STT

Läs också