Hoppa till huvudinnehåll

Newcastle och populära tränaren Rafael Benitez går skilda vägar: "Omöjligt att nå samförstånd"

Rafael Benitez vinkar.
Rafael Benitez tackar för sig. Rafael Benitez vinkar. Bild: EPA-EFE/NIGEL RODDIS Rafael Benítez

Premier League-klubben Newcastles tränare Rafael Benitez lämnar laget. I ett pressmeddelande uppger klubben att det inte helt enkelt går att komma överens om en kontraktsförlängning med spanjoren, trots ihärdiga försök. Benitez uppges ha erbjudits ett maffigt kontrakt av en kinesisk klubb.

Benitez har tränat Newcastle i tre säsonger och varit uppskattad av klubbens fans. Under sin första säsong i klubben steg man upp till Premier League och de två påföljande säsongerna har laget placerat sig på platserna 10 respektive 13 i högstaligan.

– Vi har redan länge arbetat hårt för att lyckas förlänga Rafas kontrakt. Det har ändå inte varit möjligt, och kommer inte att vara möjligt, att uppnå ett samförstånd med Rafa och hans representanter, kommenterade klubben i ett pressmeddelande, där man klargjorde att 59-åringen lämnar klubben när hans kontrakt upphör i slutet av juni.

Enligt uppgifter ska Benitez ha erbjudits ett maffigt kontrakt av Dalian Yifang, som spelar i den kinesiska högstaligan. Benitez årslön skulle enligt uppgifterna landa på motsvarande 13 miljoner euro per säsong.

BBC nämner den före detta Swansea-coachen Garry Monk och Manchester Citys nuvarande assisterande tränare Mikel Arteta som potentiella ersättare.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport