Hoppa till huvudinnehåll

Passagerare vaknade i ett kallt och mörkt flygplan – Air Canada glömde resenären i planet

Flygplan lyfter, Air Canada.
En kvinna vaknade ensam i ett mörkt flygplan tidigare den här månaden. Ingen väckte henne. Flygplan lyfter, Air Canada. Bild: All Over Press Air Canada

En kvinnlig passagerare somnade direkt då ett av Air Canadas flyg lyfte från Quebec med riktning Toronto tidigare den här månaden. Då kvinnan vaknade igen var det mörkt och kallt i flygplanet och hon var ensam. Planet hade landat flera timmar tidigare och ingen hade väckt henne.

Kvinnans vän delade hennes upplevelse på Air Canadas Facebooksida. Flygbolaget har sedan dess meddelat att man utreder saken.

Passageraren skriver att hon haft svårt att sova efter händelsen eftersom hon är rädd att hon vaknar på ett okänt och mörkt ställe igen.

– Jag trodde att jag drömde en mardröm då jag vaknade i planet, för hur kan något sådant hända?

Telefonen dog då hon skulle ringa efter hjälp

Kvinnan vaknade flera timmar efter att flyget, som var halvtomt då det lyfte, hade landat i Toronto. Då var planet tomt, mörkt och kallt. Planet hade bogserats bort från flygbanan.

Hon försökte ringa efter hjälp, men telefonen stängde av sig.

– Jag försökte fokusera på att andas så att jag inte skulle få en panikattack. Samtidigt försökte jag hitta en USB-port där jag kunde ladda min telefon.

Eftersom flygplanet var avstängt kunde kvinnan inte koppla i telefonen någonstans eftersom det inte fanns ström.

Air Canada försökte kompensera med limousin och hotell

Kvinnan hittade slutligen en ficklampa och lyckades öppna dörren till planet. Det var däremot långt avstånd från planet till marken och hon kunde inte ta sig ut.

Genom att göra rörelser med ficklampans ljus fick hon tag i en persons uppmärksamhet. Personen i fråga jobbade med att köra resväskor och han hjälpte kvinnan som sedan kunde ta sig ut.

– Han var chockerad och frågade hur i helvete jag kunde ha blivit kvar i planet, skriver kvinnan.

Enligt kvinnan har Air Canada bett om ursäkt flera gånger. De ska ha erbjudit henne en limousin och ett hotellrum, men det tackade hon nej till.

– Jag ville bara hem.

Han som hjälpte mig var chockerad och frågade hur i helvete jag kunde ha blivit kvar i planet.― Passageraren

Flygbolaget bekräftar att det här har skett och säger att man utreder saken, men bolaget kommenterar inte händelsen mer än det.

– Vi har varit i kontakt med passageraren och vi fortsätter att upprätthålla kontakten.

Källor: STT, AP

Artikeln uppdaterad 24.6.2019 kl. 13:17. Ordvalet "i chock" rättat till "chockerad".