Hoppa till huvudinnehåll

47 miljoner, tji-tjing! – Jättekontrakt för Golden Knights svenske anfallare

William Karlsson.
William Karlsson gjorde ett fantastiskt mål i NHL i mars 2018. William Karlsson. Bild: All Over Press William Karlsson,NHL,ishockey

William Karlsson fortsätter sin NHL-karriär i Vegas Golden Knights. Den 26-årige svenskens kontrakt är åttaårigt och värt 47,2 miljoner dollar.

Den genomsnittliga årslönen blir med andra ord ungefär 5,9 miljoner dollar. Månadslönen? Drygt 490 000.

Karlsson inledde sin NHL-sejour säsongen 2014–2015 i Anaheim Ducks där han ändå bara spelade 18 matcher innan flyttlasset gick till Columbus Blue Jackets.

Efter drygt två halvmediokra säsonger i Ohio bar det av till Las Vegas och det var i kasinostaden som han blomstrade ut på allvar.

Säsongen 2017–2018 gjorde han fantastiska 43 mål och spelade fram till 35. Säsongen höll på att bli en verklig askungesaga men nykomlingslaget Vegas föll med stövlarna på i Stanley Cup-finalerna. Karlsson hörde till lagets bärande spelare och noterades för 15 poäng på 20 matcher. Efter säsongen belönades han med Lady Byng Trophy som NHL:s bästa gentlemannaspelare – samma pris som i år vanns av Aleksandr Barkov.

Den gångna säsongen var aningen mera mollbetonad, både för Karlsson individuellt som för laget. Golden Knights flög ut i första playoffsrundan och Karlssons saldo i grundserien blev 24+32=56 poäng.

Ägarna såg ändå hans potential och belönade honom med en 8-årig deal som ger honom nästan 50 miljoner dollar.

William Karlssons otroligt vackra mål – hans 42 säsongen 2017–2019 – kan ses här.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport