Hoppa till huvudinnehåll

BBC: Boris Johnson tror fortfarande på brexit med avtal

Närbild av Boris Johnson. Bilden är tagen i Birmingham den 22 juni 2019.
Närbild av Boris Johnson. Bilden är tagen i Birmingham den 22 juni 2019. Bild: EPA-EFE/All Over Press Boris Johnson,Storbritannien,Konservativa partiet (Storbritannien)

Den konservativa brittiska premiärministerkandidaten Boris Johnson tror fortfarande att det är möjligt att uppnå brexit genom ett avtal med EU.

I en intervju med BBC uppger Johnson att han tror på möjligheten att omförhandla det avtal med EU som Theresa May förhandlade fram, trots att EU redan gett besked om att detta inte är en möjlighet.

- Jag tycker att politiken har förändrats väldigt mycket sedan slutet av mars, säger Johnson, med hänvisning till brexits ursprungliga utsatta deadline.

Johnson, som försöker efterträda Theresa May som partiordförande och premiärminister, medger i alla fall att det inte är möjligt att riva upp det avtal som May förhandlade fram.

Vägrar kommentera högljutt gräl med sambo

Johnson vägrade däremot att i intervjun kommentera sitt förhållande till sin sambo efter att polisen i förra veckan larmades till sambons bostad på grund av ett familjegräl.

- Jag talar inte om familjeangelägenheter eller sådant som berör mina nära och kära, och det finns en god orsak till det, säger Johnson.

Hans sambo är Carrie Symonds, Konservativa partiets tidigare kommunikationschef.

Ledande konservativa, inklusive ministrar och en av de största donatorerna för Konservativa partiet kräver en förklaring av Johnson, som emellertid håller fast vid att inte avslöja varför polisen kallades till hans hem.

Johnson har också fått kritik för sin vägran att gå med på tv-debatter med sin rival, utrikesminister Jeremy Hunt.