Hoppa till huvudinnehåll

Kärpäts poängmaskin Ville Leskinen flyttar till Sverige: "Har haft flertal anbud från olika ligor"

Ville Leskinen på isen under en hemmamatch för Kärpät.
Ville Leskinen har skrivit på för Färjestad (arkivbild). Ville Leskinen på isen under en hemmamatch för Kärpät. Bild: Markku Hyttinen / AOP Ville Leskinen (Ishockey, f. 1995)

Kärpäts stjärnanfallare Ville Leskinen lämnar de finländska ishockeyrinkarna. Leskinen spelar nästa säsong för Färjestad i SHL.

Ville Leskinen har haft några riktiga kanonsäsonger i ishockeyligan med Kärpät. Under den gångna säsongen blev det 29+28=57 poäng på 58 matcher för Uleåborgsklubben, vilket berättigade till en andra plats i poängligan.

Leskinen belönades som grundseriens bästa spelare. Under säsongen debuterade han också för Lejonen.

Hoppa över Twitterpostning

Färjestad meddelade på sin webbplats att kontraktet med Leskinen är tvåårigt.

– Vi vet att Ville haft ett flertal anbud från andra klubbar i olika ligor. Därför känns det lite extra kul att han väljer att komma till Färjestad. Han gjorde 57 poäng i Kärpät i finska ligan förra säsongen så det är ingen tvekan om att han vet var målet finns, säger Färjestads GM Peter Jakobsson.

Förutom Kärpät har Leskinen också representerat Sport och KalPa i ishockeyligan.

– Det blir första gången jag spelar utanför Finland och efter det jag hört om klubben så kommer jag till ett väldigt bra ställe, säger Leskinen.

– Jag gillar att skjuta mycket och jag kommer till Färjestad för att göra mycket poäng. Även om jag gillar att vara i den offensiva delen av banan så är jag ändå ganska bra även defensivt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport