Hoppa till huvudinnehåll

”Carolina bygger en armé av finländare” – Haula nästa blåvita Hurricanes-lirare, Puljujärvi kan också bli aktuell

Erik Haula.
Erik Haula i farten för Vegas. Erik Haula. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Erik Haula

Bara dagar efter att ha skickat Aleksi Saarela till Chicago Blackhawks har Carolina Hurricanes shoppat in en ny finländare. Erik Haula har trejdats in i utbyte mot löftet Nicolas Roy, bekräftar Haulas tidigare klubb Vegas Golden Knights.

Erik Haula är klar för Carolina Hurricanes. Haulas tidigare klubb Vegas Golden Knights bekräftade på torsdagsmorgonen att finländaren sålts i utbyte mot Niclas Roy och ett eventuellt val i den femte omgången av NHL-draften 2021.

Haula missade den absoluta merparten av säsongen 2018/19 på grund av en skada, men var året innan en av nyckelspelarna i det Vegas Golden Knights som gick ända till Stanley Cup-final.

Enligt The Athletics Vegas-expert Jesse Granger, som avslöjade nyheten (bakom betalmur), ska Vegas främst ha trejdat bort Haula för att skapa rum under lönetaket. Klubben förlängde bara för några dagar sedan svensken William Karlssons kontrakt, vilket förde dem en dryg miljon över gränsen på 81,5 miljoner dollar.

Haulas lön ligger på 2,75 miljoner dollar per säsong.

Carolina trejdade i sin tur bort Calvin de Haan och Aleksi Saarela till Chicago för samma orsak bara för några dagar sedan. Haula är ändå billig nog för att platsa i Hurricanes mittenkedjor.

– Det här är en klar förstärkning, summerar The Athletics Carolina-skribent Sara Civian.

– ”Canes” bygger en armé av finländare just nu. Haula, Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen spelade alla i Finlands World Cup-lag 2016 och det här kan bidra till att Aho är mer villig att krita på en förlängning, fortsätter hon.

Puljujärvi nästa?

Sebastian Aho förhandlar fortfarande om en kontraktsförlängning med klubben.

Enligt Sportsnet kan ytterligare en finländare vara aktuell för Carolina: Jesse Puljujärvi. Enligt Sportsnet-experten Elliotte Friedman har Puljujärvi bestämt sig för att fortsätta NHL-karriären på östkusten i USA, där Boston, Tampa Bay – och Carolina är de aktuella alternativen i dagsläget.

I och med att Puljujärvi är en så kallad restricted free agent har Edmonton möjlighet att matcha varje erbjudande som finländaren får från andra klubbar i sommar. Det samma gäller också för Carolina med Sebastian Aho, som uppges ha väckt intresse hos andra klubbar.

Carolinas general manager Don Waddell intygade ändå tidigare att klubben kommer att matcha varendaste erbjudande som någon annan klubb kommer med.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport