Hoppa till huvudinnehåll

Drömmål av Wayne Rooney i MLS – pangade in bollen från nästan 70 meter: ”Visste att keepern skulle stå långt från målet”

Wayne Rooney skjuter bollen.
Wayne Rooney i farten för sitt D.C. United. Wayne Rooney skjuter bollen. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Wayne Rooney

Den tidigare Everton- och Manchester United-stjärnan Wayne Rooney stod för ett av säsongens mest uppseendeväckande mål då hans D.C. United slog Orlando City i den nordamerikanska proffsligan MLS. Målet kom nämligen från egen planhalva.

D.C. United behövde bara ett mål för att ta tre poäng mot Orlando City natten till torsdag finsk tid. Men målet var spektakulärt.

Wayne Rooney fick bollen på egen planhalva i den tionde matchminuten och drämde då iväg spelredskapet – som totalt överraskade Orlando-keeprn Brian Rowe.

Hoppa över Twitterpostning

– Jag såg redan tidigare att målvakten stod långt från sitt mål då de höll boll på vår planhalva, berättar Rooney på ligans hemsida.

– Så jag visste att jag kunde överlista honom om jag får bollen i ett passligt läge. Jag fick bollen nära mittlinjen, visste att han var långt borta från målet och bestämde mig för att skjuta. Tacksamt att det gick vägen, fortsätter 33-åringen.

Samma motståndare som senast

Det var dessutom mot just Orlando som Rooney i fjol satte en lång djupledsboll från i stora drag samma ställe på planen som ledde till ett dramatiskt segermål.

– Det är nog bara ett sammanträffande. Jag har inget speciellt emot just Orlando. Men visst njuter jag av att spela mot dem då de verkar leda till stora ögonblick, myser Rooney.

D.C. United ligger för närvarandet trea i den östra konferensen i MLS med 30 poäng på 18 matcher. Alexander Rings New York City FC ligger sexa med 23 poäng på 14 matcher.

Rasmus Schüllers Minnesota ligger sjua i den västra konferensen med 21 poäng på 16 matcher.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport