Hoppa till huvudinnehåll

Nytt inhemskt årsbästa på 800 meter av Sara Kuivisto i Polen – men Borgålöparen får fortfarande jaga VM-gräns

Sara Kuivisto.
Sara Kuivisto. Sara Kuivisto. Bild: Vesa Pöppönen / AOP Sara Kuivisto

En ny inhemsk toppnotering på 2.02,85 och en fjärdeplats i tävlingen på 800 meter. Där Sara Kuivistos polska onsdagskväll i ett nötskal. Synd att vädret var som det var, säger Borgå Akilles-löparen efteråt.

Sara Kuivisto jagar fortfarande VM-gränsen på både 800 och 1500 meter.

På onsdagskvällen tävlade Borgå Akilles-löparen i polska Goleniów, där hon klockade in 2.02,85 i utmanande förhållanden. Det är nytt årsbästa och också den bästa finländska tiden i år.

Resultatmässigt räckte det till för en fjärde plats. Segern gick till Kuba och Rose M. Almanza med tiden 1.59,04.

– Med tanke på förutsättningarna var det en fullträff, säger Kuivisto själv i ett pressmeddelande från friidrottsförbundet.

– Löpningen kändes bra och lätt. Synd bara att vädret var så blåsigt och att det var så hett. Jag hann redan bli rädd för att tappa alla krafter då det var 30 grader varmt inne på rummet också. Men som tur gick det bra ändå, fortsätter hon.

800-metersloppet var Kuivistos tredje för säsongen. Hennes ett år gamla personbästa är 2.02,14.

Det innebär att Kuivisto måste bättra rejält på till och med PB:t för att klara VM-gränsen till Qatar. För att direktkvalificera sig till VM måste damlöpare klara 2.00,60.

Kuivisto har inte heller klarat VM-gränsen på den andra paradsträckan 1500 meter. Där har Kuivisto som bäst klockat in 4.08,96 – också det i fjol – medan gränsen ligger på 4.06,50.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport