Hoppa till huvudinnehåll

Sean Bergenheim leder ishockeyspelarnas spelarförening

Den före detta ishockeyspelaren Sean Bergenheim.
Bergenheim skall jobba för spelarna Den före detta ishockeyspelaren Sean Bergenheim. Bild: Tomi Natri/All Over Press Sean Bergenheim

Det förre NHL-proffset Sean Bergenheim har valts till styrelseordförande för ishockeyspelarnas spelarförening Suomen Jääkiekkoilijat ry. Bergenheim valdes för en tre års period.

Den 35-årige Bergenheim spelade en lång karriär i NHL där det blev över 500 matcher för New York Islanders, Tampa Bay, Florida och Minnesota. Han har dessutom spelat i den schweiziska, svenska och finländska ishockeyligan.

Bergenheim efterträder Sinuhe Wallinheimo som höll i ordförandeklubban i nio år. De övriga styrelsemedlemmarna är Henri Heino, Topi Jaakola, Lennart Petrell, Marko Pöyhönen, Teemu Ramstedt, Janne Ritamäki, Harri Tikkanen, Jonne Virtanen och Max Wärn.

Bergenheim kommer inom kort bland annat att få jobba för spelarnas intressen då det kontraktet mellan spelarföreningen och ishockeyligan ska förnyas.

Suomen Jääkiekkoilijat ry är en år 1973 grundad ishockeyspelarnas intresseförening som sköter den kollektiva intressebevakningen för spelarna som arbetstagare. Spelarföreningen jobbar också för ett allt bättre försäkrings- och socialskydd för spelarna, samt för förbättrade skolningsmöjligheter för spelarna utanför ishockeyn.