Hoppa till huvudinnehåll

Två män gripna i samband med mordet på den tyska politikern Walter Lübcke

En bild på handklovar.
En bild på handklovar. straff

I Tyskland har polisen gripit två män som misstänks för att ha sålt mordvapnet som användes för att mörda lokalpolitikern Walter Lübcke.

Lübcke, en lokalpolitiker från förbundskansler Angela Merkels parti CDU mördades utanför sitt hem utanför Kassel den 2 juni.

Lübcke dog av en skottskada i huvudet.

För drygt en vecka sen grep polisen en 45-årig man som misstänkt för mordet. Enligt uppgifter till tyska medier har den mordmisstänkta tidigare varit aktiv i högerextrema kretsar.

Den 45-årige mannen har erkänt mordet.

Polisen grep i dag en 64-årig man som misstänks för att ha sålt mordvapnet till den mordmisstänkte och en 43-årig man som misstänks för att ha hjälpt med att skapa kontakt mellan den mordmisstänkte och mannen som sålde mordvapnet.

Den 45-årige mannen har enligt tyska medier berättat om mordvapnet och hur han skaffade det, vilket ledde till att polisen grep de två männen.

Källor: STT, DW

Läs mera:

Man med högerextremt förflutet gripen för mordet på tysk politiker

Tysklands riksåklagare har tagit över ansvaret för utredningen av mordet på lokalpolitikern Walter Lübke. Polisen har nu gripit en 45-årig man som misstänks för mordet. Mannen har enligt tyska medier i alla fall tidigare varit aktiv i högerextrema kretsar.