Hoppa till huvudinnehåll

Vattenrör gick återigen sönder på Tavastvägen - Destia: "Mycket svårt att förutse"

Varning för vägarbete.
Onsdagens vattenrörsolycka på Tavastvägen var den femte i raden under arbetet med gaturenoveringen. Varning för vägarbete. Bild: Yle/Jonas Blomqvist varning för vägarbete

En vattenrörsolycka på Tavastvägen i Helsingfors orsakade under onsdagen vattenavbrott. Det här var den femte vattenrörsolyckan under arbetet med gaturenoveringen.

Enligt jourhavande övervakare Ari Kivinen på Helsingforsregionens miljötjänster, HRM, berodde olyckan på att en grävmaskin slet sönder en övergiven vattenledning som inte syntes på kartan.

Olyckan orsakade ett vattenavbrott som varade i under en timme.

- Vi strävar efter att informera om vattenavbrotten på förhand men det är inte alltid möjligt, säger Kivinen.

Kivinen säger att olyckor som dessa är oundvikliga, eftersom en del äldre vattenledningar inte finns utmärkta på kartan.

- Det är nästintill omöjligt att kartlägga vattenledningarna, säger han.

Kivinen säger att det nu planeras tillfälliga vattenledningar på Tavastvägen. Under det kommande arbetets gång förväntar man sig endast ett vattenavbrott per bostad.

- Dessa kommer vi att informera om på förhand, intygar Kivinen.

Seppo Sirola, arbetschef på Destia som ansvarar för arbetet på Tavastvägen, håller med om att det är svårt att förutse dessa olyckor.

- Vi arbetar enligt den information som finns till hands och vissa vattenrör finns inte utmärkta på kartan, säger Sirola.

- Olyckor sker men vi försöker undvika dem så gott det går.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen