Hoppa till huvudinnehåll

Nya företagare tar över bensinstationen för båtar vid Pargas gästhamn

Bensinstation för båtar i Pargas.
Bensinstation för båtar i Pargas. Bild: Yle/Jasmine Nedergård bensinstation,bensinstation för båtar

Nya företagare tar över bensinstationen för båtar bredvid Pargas gästhamn. Det meddelar Pargas stad.

- Vi har själva varit bekymrade över hela tankningsområdet. Vi är väldigt glada över att vi har lyckats hitta en lösning där vi inte behöver säga upp arrendeavtalet, vilket skulle kunna bli en utdragen process, säger Peter Lindgren, markanvändningsingenjör på Pargas stad.

Det är företagarna bakom kafé Kajutan i Pargas som tar över verksamheten, då de tvingas flytta bort från sin nuvarande lokal.

Den nuvarande företagaren fortsätter sälja bränsle vid bensinstationen över sommaren, efter det tar nya företagarna över.

peter lindgren i svart jeansjacka och blå skjorta i ett grönskande landskap.
Hamnområdet har stor potential, säger Peter Lindgren. peter lindgren i svart jeansjacka och blå skjorta i ett grönskande landskap. Bild: Yle/Jasmine Nedergård Pargas,peter lindgren

De nya företagarna inleder genast på måndag arbetet med att piffa upp den nedgångna bryggan och området kring själva bensinstationen.

- Jag pratade nyligen med den nya företagaren och han berättade att de spikar som står upp i bryggan ska bort, bräder kommer bytas ut och vild växtlighet städas upp så hela området blir snyggt och prydligt, säger Lindgren.

Planer finns - men ingen finansiering

Angående de tävlingar och planer som gjorts upp för att helt reformera hamnområdet berättar Lindgren att man inte lyckats hitta investerare.

- Det har varit olika former av tävlingar och hotellägaren har med den plan som gjorts upp av de vinnande arkitekterna försökt sälja projektet vidare, men utan framgång så här långt. Det har funnits investerare som varit halvintresserade men sedan inte nappat.

bensinpumpen invid pargas gästman i solsken. Några övertäcktabensinpumpar syns och hav i bakgrunden.
De nya företagarna ska redan på måndag piffa upp stället. bensinpumpen invid pargas gästman i solsken. Några övertäcktabensinpumpar syns och hav i bakgrunden. Bild: Yle/Jasmine Nedergård bensinstation,Bensinpump,Pargas,pargas gästhamn

Enligt Lingren har hamnområdet stor potential för utveckling - allt som behövs är finansiering.

Artikeln uppdaterades fredagen 28 juni klockan 11.10 med kommentarer av Lindgren.

Läs också