Hoppa till huvudinnehåll

”Storslam för Rangers” – experten räknar med succé direkt för Kaapo Kakko

Kaapo Kakko skrattar
Kaapo Kakko. Kaapo Kakko skrattar Bild: EPA-EFE/BOB FRID NHL,ishockey,Kaapo Kakko

I Kaapo Kakko har New York Rangers en guldklimp som kan bli något alldeles extra. Det anser den tidigare NHL-spelaren och tv-experten Ray Ferraro som tror att finländaren kommer att göra åtminstone 20 mål nästa säsong.

I New York Rangers andas man optimism inför framtiden. Förväntningarna är stora på Kaapo Kakko och det är runt den finländska supertalangen som laget ska byggas framöver.

Rangers klubbledning har öst beröm över Kakko och man räknar med att han ska ta en plats i truppen redan till hösten. Finländaren själv har också sagt att det bara är NHL som gäller.

Tv-experten och den tidigare NHL-spelaren Ray Ferraro tror inte att Kakko kommer att ha några problem med att ta steget över till NHL. Han räknar också med att 18-åringen kommer att göra avtryck i Rangers direkt.

– Han är en spelare för toppkedjorna och jag skulle bli chockad om han inte gör 20 mål redan nästa säsong. Han är stor, stark och har fantastiska händer. Det finns inget som jag inte gillar med honom, säger Ferraro i en intervju för MSG.

Kaapo Kakko efter att ha blivit draftad.
Förväntningarna är stora på Kakko i Rangers. Kaapo Kakko efter att ha blivit draftad. Bild: AFP / Lehtikuva Kaapo Kakko

Rangers kan vara nöjda med draftvalet

Under våren gick debatten het kring vem som skulle reserveras först i draften, Jack Hughes eller Kaapo Kakko.

Det blev Hughes som valdes av New Jersey Devils men Ferraro som själv spelat över 1200 NHL-matcher anser att andravalet och Kakko var som en lottovinst för Rangers.

– New Jersey fick en fantastisk spelare i Jack Hughes och det blev storslam för Rangers då man fick Kaapo Kakko. Han är en hörnsten i laget, säger Ferraro.

Kakko fick ett varmt mottagande av fansen då han anlände till New York efter draften och Rangers-supportern Ryan Mead har också valt att grunda en kyrka uppkallad efter Kakko.

”Church of Kakko” beskriver finländaren som den stora frälsaren, den utvalde som ska föra laget till Stanley Cup-titeln.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport