Hoppa till huvudinnehåll

Kasperi Kapanen har gjort sig hemmastadd i Toronto – nya kontraktet ger arbetsro: ”Det här är stort för mig”

Kasperi Kapanen jublar
Kasperi Kapanen är nöjd över sitt nya kontrakt. Kasperi Kapanen jublar Bild: Gerry Angus/Icon Sportswire ishockey,NHL,Kasperi Kapanen

Kasperi Kapanen ville stanna i Toronto och få ett kontrakt på flera säsonger. Det fick han och nu kan han jobba vidare mot en ny säsong. Toronto känns mer som hemma än Finland, säger han.

På fredagskvällen blev det klart att Kasperi Kapanen stannar i Toronto Maple Leafs. Kapanen som tillhört klubben sedan 2015 har kritat på ett treårigt kontrakt som ger honom 3,2 miljoner dollar per säsong.

– Jag ville stanna i Toronto och i organisationen, det var första prioritet. Det känns verkligen bra och jag är lättad. Allt gick ganska så snabbt.

– Nu kan jag fokusera på den kommande säsongen och det här kontraktet är stort för mig, säger Kapanen till den samlade pressen i Toronto.

Tiden i Toronto har inte varit den lättaste för Kapanen som trejdades till klubben från Pittsburgh. Under de två första säsongerna gjorde han sporadiska inhopp i Maple Leafs och spelade mest med Marlies i AHL.

Kasperi Kapanen, Toronto Maple Leafs
Kapanens nya kontrakt med Toronto är treårigt. Kasperi Kapanen, Toronto Maple Leafs Bild: All Over Press / Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Kasperi Kapanen,Toronto Maple Leafs

På senare tid växte klubbledningens förtroende och under den gångna säsongen blev Kapanen bofast i Maple Leafs och fick sitt slutliga genombrott i NHL. 44 pinnar på 78 grundseriematcher gjorde 22-åringen till Torontos femte bästa poängplockare.

– Det var inte lättaste vägen att gå men den rätta för mig. I Marlies växte jag både som spelare och människa. Visst var det frustrerande emellanåt men nu betyder det allt för mig att få stanna, säger Kapanen.

”Toronto är en fantastisk stad”

Toronto har kontraktsförhandlingar med flera viktiga spelare den här sommaren och laget måste skära ner på sina lönekostnader.

Kapanen säger att han aldrig var orolig för att tiden i Toronto skulle ta slut och att han skulle skickas till en ny klubb.

– Jag tänkte inte så mycket på saker runt omkring och fokuserade bara på att få mitt kontrakt. Vi har ett speciellt lag här i Toronto och framtiden ser ljus ut, säger han.

Den här tiden på året brukar de finländska NHL-spelarna återvända till hemknutarna för att ladda batterierna och träna inför den kommande säsongen.

Kapanen har varit på en blixtvisit till Finland för att träffa familj och vänner men återvände ganska så snabbt till Toronto.

– Toronto känns mer som hemma än Finland just nu. Jag känner mig väldigt avslappnad här och är bara glad över att vara här.

– Toronto är en fantastisk stad och det är skönt att veta att man kommer att stanna kvar här under en längre tid, säger han.

Läs mera:

Kasperi Kapanen undertecknade nytt kontrakt – fortsätter tre säsonger till i Toronto

Kasperi Kapanen har förlängt sitt kontrakt med NHL-klubben Toronto Maple Leafs. Det nya kontraktet gäller för de tre nästa säsongerna och innebär samtidigt en rejäl löneförhöjning för Kapanen.