Hoppa till huvudinnehåll

Sås och Kopps Pinocchio på Tenalascen - ny förening ska verka för kultur- och teaterliv i byn

Lisbeth Ryhänen, Peppe Krook och Tapsa Laasonen sitter i en trappa
Peppe Krook, Lisbeth Ryhänen och Tapsa Laasonen vill jobba för kulturlivet i Tenala. Lisbeth Ryhänen, Peppe Krook och Tapsa Laasonen sitter i en trappa Bild: YLE / Linus Westerlund Ekenäs,Tenala,Raseborg,Västnyland,lisbeth ryhänen

Sås och Kopp, en trädocka och en anrik scen. Det är ingredienserna i den finlandssvenska tolkningen av familjemusikalen Pinocchio som i år spelas på Museigårdens scen i Tenala.

Det är knappt en vecka kvar till premiär och ensemblen börjar vara redo.

- Jag skulle säga att allt är under kontroll egentligen. Kanske några små finslipningar, säger Lisbeth Ryhänen. Hon spelar den goda fen som ger Pinocchio liv.

Familjemusikalen är skapad av Christian Lindroos samt Sås och Kopp-profilerna Pasi Hiihtola och Peik Stenberg. Den uppfördes för första gången på Svenska Teatern i Helsingfors 2002.

Musikalen för alla åldrar regisseras av veteranen Sixten Lundberg. Peik von Essen har huvudrollen som Pinocchio.

Ny förening

Sommarteatern arrangeras av en relativt ny teater- och kulturförening vid namn Skott. Föreningen startades i höstas och första projektet blev Pinocchio.

- Men tanken var redan då att vi skulle ha också annan verksamhet. Förstås att göra sommarteater varje sommar i Tenala, men också att arrangera olika konserter och dito, säger producent Peppe Krook.

Det finns plats för en stor publik, över 600 personer, på Museigården där föreningen sätter upp pjäsen.

Sommarteatern visas på onsdagar, torsdagar och söndagar på Museigården i Tenala från och med den 4 juli till den 4 augusti.

Vill du veta mer? Lyssna på Sebastian Dahlströms intervju med Lisbeth Ryhänen, Peppe Krook och Tapsa Laasonen.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland