Hoppa till huvudinnehåll

VPS tappade ledning och åkte på ny förlust på hemmaplan – spelarna totalt uppgivna efter slutsignalen: ”Väldigt orättvist”

Timi Lahti sitter på marken.
VPS Timi Lahti sitter på marken. Timi Lahti sitter på marken. Bild: All Over Press Vaasan Palloseura,Timi Lahti

Vasalaget VPS oerhört tunga formsvacka håller i sig. På lördagen var gästande Ilves uddamålet starkare och åkte iväg med alla poäng. Jaro stod i sin tur för en bragdvändning i fotbollsettan.

I matchens sista sekund var Sebastian Strandvall först på en retur. Men Strandvall fick ingen ren träff på volleyn och bollen flög all världens väg.

Domaren blåste av matchen och flera VPS-spelare föll ner på knä.

Slutresultatet mot Ilves: 1–2. Lagets sjätte förlust på sju matcher. En oerhört tung sådan.

– Jag borde bara ha haft mer tålamod och väntat på att bollen faller längre ner, suckar Strandvall för Yle Sporten efter matchen.

Sebastian Stradvall skjuter
Sebastian Strandvall. Sebastian Stradvall skjuter Bild: Samppa Toivonen / All Over Press Sebastian Strandvall,fotboll,Vaasan Palloseura

Det var VPS som inledde målskyttet i matchen. Alain Ebwelle pangade in bollen redan i den tionde spelminuten, men efter det kom Ilves med i matchen.

Tatu Miettinen kvitterade tio minuter efter bakslaget och i den första halvlekens tilläggsminuter gav Lauri Ala-Myllymäki med sitt fjärde mål på två matcher Tammerforslaget segern.

– Det är väldigt orättvist. Orättvist mot alla de här unga killarna som jobbar så oerhört hårt varje dag. Vi har tagit oss i kragen efter landslagsuppehållet och visat bra attityd, varit med i matcherna men inte fått utdelning. Vi måste bara fortsätta jobba, säger Strandvall.

"Måste" vinna mot KPV – HJK och KuPS kryssade

VPS ligger fortfarande näst sist i ligatabellen utan segrar och med sju poäng på 13 matcher. Endast KPV har tagit färre poäng under den pågående säsongen.

– Matchen mot KPV är livsviktig för oss. Där måste vi ta full poängpott. Nu är det bottenlagen vi måste lyckas mot, manar Strandvall, som tillägger att dagens möte inte kan klassas som en måsteseger.

Ilves toppar nämligen tabellen – två poäng före KuPS, som fick nöja sig med ett oavgjort resultat borta mot HJK på lördagen.

Evans Mensah gav ”Klubi” ledningen i den 56:e minuten, men KuPS kvitterade dryga 25 minuter senare i form av Rangel.

HJK ligger i sin tur fyra i ligan med 22 poäng på 15 matcher.

Fotbollsligaomgången avrundas först klockan 22.15 då RoPS står värd för KPV.

Jaro räddade poäng efter bragdvändning

I ettan såg FF Jaro ut att åka på en käftsmäll av rang hemma mot Björneborgslaget MuSa. Då gästernas Aleksi Pöntinen pangade in bollen med 20 minuter kvar av matchen stod det hela 0–3 på tavlan i Jakobstad.

Men hemmalaget hade inte tappat hoppet.

Bara två minuter efter målet reducerade Papa Niang till 1–3. I den 90:e minuten satte Walter Moore in 2–3.

Och i den femte (!) tilläggsminuten steg Anthony Olusanya fram och kvitterade matchen för Jaro. Slutresultatet alltså 3–3.

Jaro och MuSa ligger trea respektive fyra i tabellen med 18 poäng var.

Resultat:

Fotbollsligan
HJK – KuPS 1–1 (0–0)
VPS – Ilves 1–2 (1–2)
RoPS – KPV (0–0) (0–0)

Ettan
AC Kajaani – MyPa 2–2 (1–1)
FF Jaro – MuSa 3–3 (0–2)
Haka – AC Oulu 2–1 (1–1)

Läs också