Hoppa till huvudinnehåll

EIF-ledningen tröttnade på utebliven framgång – tränaren Gabri Garcia Xatart lämnar laget

Porträttbild på Gabri Garcia Xatart.
Efter ett och ett halvt år lämnar Gabri Garcia Xatart tränarposten i EIF. Porträttbild på Gabri Garcia Xatart. Bild: Bubi Asplund / Yle fotboll,Fotbollstränare,Spanjor,katalaner,Ekenäs,Ekenäs IF,Raseborg,Västnyland,tränare,FC Barcelona,Ettan,Gabri Garcia Xatart

Efter tre raka förluster i fotbollens division 1 fick klubbledningen i Ekenäs IF nog. Tränaren Gabri Garcia Xatart lämnar klubben och andre tränaren Guillem Santesmases tar över tillsammans med Johan Estlander.

I ett pressmeddelande skriver EIF att både Xatart och klubben varit missnöjda med resultaten. Efter diskussion har bägge parterna kommit fram till att den spanske tränaren inte är den rätta personen att vända på trenden.

EIF:s manager Peter Haglund säger att det var ett tungt beslut att ta.

- Det är klart att det var tungt. Med fjolårets fina framgångar i minnet var det tungt. Men vi har ju ingen nytta av de framgångarna i år, säger Haglund.

Laget förstärks snart

Han konstaterar att klubben är öppen för alla möjligheter då man letar efter en ny tränare.

- Vi har redan pratat med några kandidater, inget är ändå klart ännu.

Den 31 år gamla Xatart tränade EIF i division 1 i ett och ett halvt år. På hans och lagets meritlista finns en semifinalplats i finska cupen och en tredje plats i sluttabellen i division 1 säsongen 2018.

Haglund säger att laget kommer att förstärkas då transferfönstret öppnar den tionde juli.

- Några spelare kommer att lämna laget och vi kommer säkert att förstärka laget, säger han.

EIF ligger för tillfället på en åttonde plats i serietabellen. Laget spelar en hemmamatch mot KTP från Kotka på tisdag (2.7). Matchen spelas på Centrumplan i Ekenäs.

Artikeln uppdaterad 30.6 klockan 15.40 med kommentarer av EIF:s manager Peter Haglund.

Läs också