Hoppa till huvudinnehåll

”Hoppas på ett mirakel” – schweizisk landslagsspelare försvunnen i Comosjön, befaras ha drunknat

Florijana Ismaili.
Florijana Ismaili. Florijana Ismaili. Bild: imago/Geisser/All Over Press Florijana Ismaili

Den schweiziska fotbollsspelaren Florijana Ismaili är försvunnen. Enligt Ismailis klubb BSC Young Boys ska Ismaili ha försvunnit då hon simmade i Comosjön i Italien. Sökinsatsen pågår fortfarande.

– Vi har blivit informerade om att vår spelare Florijana Ismaili har varit försvunnen sedan lördagseftermiddagen i Comosjön. Sökningarna fortsätter. Vi är mycket bekymrade och har inte gett upp hoppet, skriver klubben i sitt pressmeddelande.

Enligt den schweiziska tidningen Blick ska Ismaili tillsammans med en kompis ha hyrt en motorbåt på en semesterresa i Italien. Utfärden på Comosjön ska ha tagit en tragisk vändning då vännerna stannade båten för att ta sig en simtur.

Enligt Blick ska Ismaili ha hoppat i vattnet på ett ställe där djupet låg på 100 meter, men aldrig kommit upp till ytan igen.

Sökinsatsens ledare Giuseppe Camassa berättar för tidningen att man nu söker efter Ismaili med helikopter och dykare.

– Comosjön är förrädisk. Det finns starka strömmar under den lugna ytan, säger Camassa till tidningen.

Ismaili är ett bekant ansikte i det schweiziska damlandslaget. Efter sin debut 2014 har 24-åringen gjort 33 landskamper. Hon är lagkapten i Young Boys.

Tysklands landslagstränare Martina Voss-Tecklenburg, som åren 2012-2018 tränade det schweiziska landslaget, uttrycker sin oro på Facebook.

– Efter kvartsfinalen mot Sverige fick jag höra nyheten. Jag är mållös, mycket ledsen och hoppas på ett mirakel, skriver hon.