Hoppa till huvudinnehåll

Mira Potkonen vann guld i Europeiska spelen – finalmotståndaren lämnade återbud

Mira Potkonen står i ringen och tittar in i kameran
Mira Potkonen reser hem från Minsk som mästare. Mira Potkonen står i ringen och tittar in i kameran Bild: imago images / Eduard Bopp/ All Over Press boxning,Mira Potkonen

Boxaren Mira Potkonen behövde inte kliva upp i ringen i finalen i Europeiska spelen. Motståndaren i 60-kilosklassen Kellie Harrington drog sig ur på grund av en skada. Jag är besviken över att segern kom på det här sättet, säger Potkonen.

Efter EM-guld och silver, VM- och OS-brons samt fyra medaljer från EU-mästerskap fylls nu Mira Potkonens prisskåp på med ytterligare en medalj. I dag korades hon till mästare i Europeiska spelen utan att behöva boxas om guldet.

Finalen mot Kellie Harrington från Irland blev aldrig av. Harrington som är regerande världsmästare åkte på en en skada i den högra tummen i semifinalen mot svenskan Agnes Alexiussin och fick inte tillåtelse att boxas i finalen.

– Jag är besviken över att inte kunna boxas men man måste se på helheten. Risken att åka på ytterligare ett bakslag är för stor. Jag respekterar det beslut som läkaren har fattat.

– Nu ser jag fram emot att komma hem och rehabilitera skadan så att jag kan vara tillbaka så snabbt som möjligt, säger Harrington i ett pressmeddelande.

Besviken över att inte få möta världsmästaren

Potkonen tog Finlands första guld i Europeiska spelen som arrangeras i Minsk i Vitryssland.

– Jag är glad över att målsättningen här uppfylldes men mest är jag besviken över att segern kom på det här sättet.

– Jag var väldigt taggad och såg fram emot att möta världsmästaren men så här är idrotten. Skador kommer och man måste bara leva med det, säger Potkonen i ett pressmeddelande.

Guld till Emil Soravuo

Finlands andra guld togs i dag av Emil Soravuo i fristående i artistisk gymnastik. Soravuo som gjort stora framsteg den här säsongen vann guldet med karriärens nästa bästa poäng 14,433.

– Det var en galen dag. Det blev guld och jag har inte riktigt förstått att jag vann, säger Soravuo.

I kvalet i torsdags satte Soravuo personligt rekord med 14,600 poäng.

Britten Giarnni Regini-Moran fick 14,233 poäng i dagens final och slutade tvåa medan bronset gick till Petro Pakhniuk från Ukraina.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport