Hoppa till huvudinnehåll

Först Kaapo Kakko och nu Artemi Panarin – framtiden ser ljus ut för Rangers: ”Har varit två riktigt bra veckor för organisationen”

Artemi Panarin skjuter ett skott på Henrik Lundqvist.
Lundqvist och Panarin blir lagkamrater nästa säsong. Artemi Panarin skjuter ett skott på Henrik Lundqvist. Bild: Adam Lacy/Icon Sportswire NHL,ishockey,Artemi Panarin,Henrik Lundqvist

Efter två tunga säsonger börjar New York Rangers ha byggt ett slagkraftigt lag som ska kunna utmana om Stanley Cup-titeln. På måndagen fångade man in det största namnet då Artemi Panarin skrev på för klubben.

De två senaste säsongerna har varit minst sagt motiga på Manhattan. New York Rangers har satsat på en generationsväxling och inte varit i närheten av att gå till slutspel.

Till nästa säsong kommer läget att vara ett helt annat. På några veckor har man byggt upp ett starkt lag då man draftat Kaapo Kakko, trejdat till sig Jacob Trouba och vunnit dragkampen om Columbus ryska stjärna Artemi Panarin.

– Det har varit två riktigt bra veckor för organisationen med draften och dagens nyhet. Att vi kontrakterar Panarin är väldigt viktigt.

– Det kommer att ge oss mycket att ha en sådan klasspelare som de unga kan se och lära av. Han är dessutom en spelare av den sort som kan vara skillnaden i många matcher, säger veteranmålvakten Henrik Lundqvist till Sportbladet.

Hoppa över Twitterpostning

Mycket jobb återstår för Rangers

Svenske Lundqvist har två år kvar på sitt kontrakt med Rangers. Han har varit klubben trogen under hela sin NHL-karriär och tack vare de senaste tillskotten finns igen chansen att försöka nå en efterlängtad Stanley Cup-titel.

– Vi har tagit bra steg de senaste tio dagarna och det känns kul att vi rör oss i rätt riktning, säger Lundqvist.

Artemi Panarin har gjort över 70 poäng under sina samtliga fyra år i NHL. Den gångna säsongen var hans poängmässigt bästa då han stod för 28+59=87 poäng i Columbus.

Ryssen har väckt stort intresse bland klubbarna i NHL och han valde att nobba Florida Panthers, Colorado Avalanche och New York Islanders.

– Det här är en stor dag för oss men vi kommer vi att blicka framåt och fundera över nästa steg. Vi har fortfarande mycket jobb kvar att göra.

– Vi är på rätt väg och vårt mål är att bli bättre varje dag, det försöker vi också bli. Naturligtvis är vi glada över den här affären, säger Rangers general manager Jeff Gorton på NHL:s webbplats.

Läs mera:

Panarin blir Kakkos lagkamrat, Bobrovskij Barkovs nya målvakt och Filppula återvänder till Detroit – här är transferfönstrets första värvningar i NHL

Klockan 19 finsk tid körde galenskapen igång. Då blev kontraktlösa spelare i NHL nämligen fria att krita på för vem som helst – och det dröjde inte länge för de största fiskarna att hugga till. Finländarna hittade också nya klubbar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport