Hoppa till huvudinnehåll

Fotbollsdamernas förstamålvakt Tinja-Riikka Korpela klar för Everton – blir tredje finländare i Englands högsta liga

Korpela i matchen mot Island i juni.
Tinja-Riikka Korpela klar för ännu en ny utlandsklubb. Korpela i matchen mot Island i juni. Bild: Matti Raivio/All Over Press Tinja-Riikka Korpela,Finlands damlandslag i fotboll,fotboll

Everton meddelar i dag att den 33-åriga keepern tecknat ett ettårigt kontrakt med klubben. Korpela flyttar över från Norge där hon spelat för klubben Vålerenga IF. I landslagströjan har målvakten spelat sammanlagt 86 matcher.

Tinja-Riikka Korpela kommer alltså spela i Englands högsta serie FA Women's Super League och blir tredje finländare att hålla till där. Everton har nu spelat två säsonger på högsta nivån men båda gångerna varit i botten av tabellen.

Också Adelina Engman och Juliette Kemppi håller till i samma liga. Engman spelar för Chelsea och Kemppi för Bristol City.

Korpela flyttade till Norge och Vålerenga år 2018 efter att ha spelat tre säsonger i Bayern München. I Bayern vann Korpela två mästerskap. Målvakten har också vunnit tre finska mästerskap i FC Honkas tröja.