Hoppa till huvudinnehåll

Klockan börjar klämta för Pierre Gasly – stallchefen skjuter ner rykten: ”Vi vet vad han är kapabel till”

Pierre Gasly
Pierre Gasly har haft en tung säsong. Pierre Gasly Bild: Pixathlon/REX/All Over Press Formel 1,Pierre Gasly

Ingen pallplacering på nio tävlingar och varvad av stallkamraten i det senaste loppet. Pierre Gasly har inte haft någon rolig start på säsongen i Red Bull och flera namn har redan nämnts som tänkbara ersättare till fransmannen.

Red Bull har inte varit känt för att ha speciellt stort tålamod med underpresterande förare de senaste åren. 2016 petades Daniil Kvjat från stallet efter fyra tävlingar och året därpå fick han gå från systerstallet Toro Rosso innan säsongen var klar.

I fjol var man också tidigt ute och letade efter en ersättare till Brendon Hartley i Toro Rosso och nu är det Pierre Gasly som börjar ligga risigt till.

Gasly som ersatte Daniel Ricciardo i Red Bull har haft en riktigt tung säsong och har endast en femte plats som bästa placering den här säsongen.

I söndagens tävling på Red Bulls hemmabana i Österrike blev han till och med varvad av stallkamraten Max Verstappen som vann loppet.

– Pierre har det tufft just nu och vi gör allt vi kan för att hjälpa honom. Vi vet vad han är kapabel till och han behöver en omstart, göra Ctrl+Alt+Del i huvudet och börja på ny kula.

– Han är snabb men problemet är att Max levererar varje vecka och det sätter mer press på honom, säger stallchefen Christian Horner i en intervju för Motorsport.

Max Verstappen klappar om Pierre Gasly
Verstappen har varit klasser bättre än Gasly den här säsongen. Max Verstappen klappar om Pierre Gasly Bild: xpbimages.com Formel 1,Max Verstappen,Pierre Gasly

Kvjat, Albon eller Hülkenberg?

Daniil Kvjat och Alexander Albon har redan nämnts som ersättare till Gasly den här säsongen och även Nico Hülkenbergs namn har funnits med i spekulationerna kring ett förarbyte till nästa år.

Stallchefen Christian Horner intygar dock att man tänker ha is i magen den här gången. Just nu har man inga planer på att sparka fransmannen.

– Vi har inte för avsikt att byta ut Pierre. Han är vår förare och vi ska jobba med honom och försöka få ut det bästa av honom, säger Horner.

Efter kvalet i Österrike sade Gasly att han ansåg att en del av den kritik som riktats mot honom är obefogad. Samtidigt som vet han att endast bra resultat kan tysta kritikerna.

– Till syvende och sist kan jag bara fokusera på mig själv och klura ut vad jag kan göra bättre. Jag kör inte riktigt på det sätt som jag vill och det finns saker som jag kan ändra på så att bilen går snabbare, sade han då.