Hoppa till huvudinnehåll

Släckningsarbetet avslutat i Lahtis

Två brandmän i lyftkran släcker en eldsvåda i ett höghus i Lahtis.
Branden är avgränsad till taket Två brandmän i lyftkran släcker en eldsvåda i ett höghus i Lahtis. Bild: Lehtikuva eldsvådor,släckning av bränder

Eldsvådan som bröt ut under natten i ett femvåningshus i Lahtis har släckts, uppger räddningsverket i Päijänne-Tavastland.

Släckningsarbetet pågick hela natten och tog slut på dagen. Under morgonen hade man lyckats avgränsa branden till takkonstruktionen. Det fanns ingen risk för branden att sprida sig.

Vår enhet har lämnat platsen som överlåtits tillbaka till ägaren, uppgav jourhavande brandmästare Harri Paukkunen till STT.

Alla husets invånare evakuerades undan branden. Sammanlagt cirka 50 personer blev tvungna att tillbringa natten på annat håll.

Två personer, varav en räddades ur en brinnande lägenhet, har förts till sjukhus. Veterligen har ingen blivit allvarligt skadad.

Cirka 100 personer bor i höghuset, men enligt uppgift var inte alla hemma då det började brinna. Uppskattningsvis 30-40 lägenheter har fått vattenskador och en lägenhet har brunnit upp fullständigt. Drygt hälften av lägenheterna har undgått skada, så hela huset kommer inte vara obeboeligt.

Vad som orsakade eldsvådan är fortfarande oklart.

Artikeln har uppdaterats klockan 15.36 med uppgifter om att branden i Lahtis har släckts.