Hoppa till huvudinnehåll

Inga fler turistbussar i centrala Paris - staden uppmanar turister till miljövänliga alternativ

Champs-Élysées i Paris
Arkivbild på traffik vid huvudgatan Champs-Élysées i Paris. Champs-Élysées i Paris Bild: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Champs-Élysées,Triumfbågen,Paris,bilar

Paris förbjuder turistbussar i centrum, enligt tidningen The Telegraph.

Stadens biträdande borgmästare Emmanuel Grégoire uppmanar turister att välja miljövänliga alternativ, som att promenera eller cykla, då de besöker huvudstaden.

– Turisterna kan göra som alla andra och ta till miljövänliga alternativ eller använda sig av kollektivtrafik. Vi behöver förändring, säger Grégoire.

Grégoire säger till tidningen Le Parisien att situationen i Paris inte är lika kritisk som på andra ställen som exempelvis i Barcelona eller Venedig, men att invånarna oroar sig över den stora mängden turister bussarna slussar in i centrum.

Turistbussarna kör turister till olika sevärdheter eller kör dem från andra städer till huvudstaden. Nu kommer man att uppföra parkeringsplatser för bussarna utanför staden.

Också bussarnas utsläpp oroar. I Paris förbjöds alla över 13 år gamla dieselbilar i centrum tidigare i veckan.

I fjol besökte 50 miljoner turister Paris och Ile-de-France-området som omger huvudstaden. Frankrike är världens populäraste turistmål och besöktes i fjol av 90 miljoner turister.

Läs också