Hoppa till huvudinnehåll

41-årige Gianluigi Buffon återvänder till Juventus – har Paolo Maldinis ligarekord på gaffeln

I maj deltog Gianluigi Buffon i Juventus mästerskapsfestligheter i Turin.
I maj deltog Gianluigi Buffon i Juventus mästerskapsfestligheter i Turin. I maj deltog Gianluigi Buffon i Juventus mästerskapsfestligheter i Turin. Bild: imago images / Gribaudi/ImagePhoto/ All Over Press Gianluigi Buffon

Den legendariska italienska fotbollsmålvakten Gianluigi Buffon återvänder till Juventus efter ett år i Paris Saint-Germain. Buffon förväntas avsluta spelarkarriären genom att i säsong vara reserv till målvaksettan Wojciech Szczesny. Efter tar Buffon plats i Juventus sportsliga ledning.

Buffon kom sommaren 2001, 23 år gammal, till Juventus från Parma. 17 år och elva italienska mästerskapsfester senare (officiellt nio titlar, Juventus fråntogs i efterhand två bucklor) flyttade Buffon för ett år sedan till Paris Saint-Germain.

I den franska storklubben delade Buffon på målvaktsjobbet med Alphonse Areola och spelade i 25 matcher. PSG vann ligan i överlägsen stil.

Öppna Instagram-inlägget

Buffon inleder nu sin sista säsong som aktiv spelare. Han har spelat 640 Serie A-matcher och behöver åtta till för att slå Paolo Maldinis ligarekord (647 matcher). I Juventus förväntas han vara reservmålvakt till polacken Wojciech Szczesny som sommaren 2017 flyttade till Turin.

Buffon genomgår på torsdagen en läkarkontroll och förväntas därefter skriva på ettårskontraket. Efter spelarkarriären ska Buffon ingå i Juventus sportsliga ledning.