Hoppa till huvudinnehåll

Ruisrockvädret blir blött och svalt - men också på andra håll i landet krävs regnrock

Ruisrock
Bild från Ruisrock 2018. Ruisrock Bild: Janita Autio Ruisrock

Juli månad har börjat kallare än vanligt. Under veckoslutet regnar det i stora delar av landet vilket drar ner temperaturen ytterligare.

De som är på väg till den slutsålda Ruisrock-festivalen borde packa regntäta, varma kläder. Det kommer nämligen att regna framför allt på fredagen i Åbo och mot fredagskvällen kan temperaturen krypa ner till 10 grader.

De som tillbringar veckoslutet på Hangö regatta har det inte bättre, på fredagen är det mellan 11-14 grader och regn. På lördagen kan ändå solen titta fram.

Juli ovanligt kall

Det är inte bara i Åbo och Hangö det blir kallt. Det svala vädret fortsätter i hela landet, enligt Yles meteorolog Joonas Koskela.

- Medeltemperaturen för juli månad är vanligtvis mellan 20 och 22 grader. För tillfället är det 2-3 grader kallare än så.

Speciellt i södra Finland, där det kommer rikligt med regn, kan temperaturen sjunka till 10-13 grader under veckoslutet.

Regn och regnskurar lovas i hela landet så gott som hela veckoslutet. Där det regnar blir det inte varmare än 15 grader.

I landets mellersta delar kan solen titta fram på fredagen. Där solen lyser kan det bli upp till 20 grader varmt. Också i norr kan molntäcket tillfälligt spricka upp på fredagen.

Varmare väder låter vänta på sig, i början av nästa vecka är det åtminstone fortfarande svalt, enligt meteorolog Joonas Koskela.