Hoppa till huvudinnehåll

Vad vill du fråga Naturväktarna?

En insekt med hår och svarta, gröna, gula och röda färger ligger på rygg på en bräda.
Vad är det för insekter i stearinet, bland rädisorna, på karmen och i äggen på gardinerna? Det här krypet och många andra diskuteras under sändningen. En insekt med hår och svarta, gröna, gula och röda färger ligger på rygg på en bräda. Bild: Irja Wistemar Naturväktarna,bildblogg

Har du en fråga om djur och natur? Eller har du sett något intressant du vill dela med dig av? Hör av dig till sändningen och fråga eller berätta.

Anders Albrecht och Mimma Ekblad svarar 11.7 på lyssnarnas frågor om djur och natur tillsammans med programledare Annika Ljungberg.

Naturväktarna sänds direkt i Yle Vega och på Yle Arenan torsdagar klockan 19.22–21.00.

Skicka din fråga till Naturväktarna

Bild? Skicka då din fråga och bifogad bild till e-postadressen natur@yle.fi

Du kan skicka en bild med din fråga, per e-post till natur@yle.fi.

Under sändningen kan du också ringa till numret 0600 11 12 13. Då är du i kö och när det blir din tur är du med i direktsändningen.

Man får gärna skicka brev och paket till oss – d.v.s. icke levande kryp eller fynd från naturen i en ask. Då kan experterna känna, mäta, lukta och se på fyndet med förstoringsglas och lättare säga vad det är för en art.

Brev, paket eller vykort skickas till Naturväktarna, PB 12, 00024 Yle.

Lyssnarnas frågor med bilder publiceras i vår bildblogg. Det här utdraget innehåller de bilder som behandlas 11.7.

Här kan du höra på sändningen på Yle Arenan. Första delen:

och andra delen:

Artikeln uppdaterad 11.7.2019 kl.18.20. Bilderna till kvällens sändning och följande text lades till: Det här utdraget innehåller de bilder som behandlas 11.7.