Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs IF bröt förlustsviten – nollade MyPa på bortaplan

EIF:s Daniel Rantanen kämpar om bollen.
Daniel Rantanen gjorde ett mål i segern över MyPa (arkivbild). EIF:s Daniel Rantanen kämpar om bollen. Bild: Copyright Patric Westerlund fotboll,Ekenäs IF,Turun Palloseura (fotboll),Daniel Rantanen

Ekenäs IF tog sin första seger på en månad då man besegrade MyPa på bortaplan. Jaro såg i sin tur till att haka på i täten då man tog tre poäng på hemmaplan mot KTP.

För en dryg vecka sedan blev det klart att Ekenäs IF och tränaren Gabriel Garcia Xatart går skilda vägar. Den första matchen efter tränarbytet gav ingen omedelbar effekt men i den andra med Guillem Santesmases och Johan Estland på bänken blev det tre poäng.

EIF bröt sin fyra matcher långa förlustsvit då man besegrade MyPa på bortaplan med klara 3–0.

John Fagerström såg till att EIF fick en smakstart på matchen då han gjorde 1–0 redan i den sjunde minuten. Tidigt i den andra halvleken fick EIF en straff som Akseli Ollila missade men Daniel Rantanen var framme på returen och tryckte in 2–0.

På stopptid fastställde sedan Omar Jama slutresultatet till 3–0. EIF tog sin fjärde seger för säsongen och klättrade nu till sjunde plats i tabellen.

Tre sköna hemmapoäng för Jaro

Jaro håller drömmen om avancemang vid liv efter dagens 3–2-seger över KTP hemma på centralplan i Jakobstad. Tabelltrean inledde matchen starkt och Severi Kähkönen placerade in 1–0 efter sju minuters spel.

20 minuter senare kvitterade KTP efter ett självmål av Pavle Milosavljevic men Jaro fick till pausvila i ledning efter att Papa Niang nickat in 2–1 i den 42:a minuten.

Jaro säkrade segern tidigt i den andra halvleken då Anthony Olusanya rullade in 3–1. KTP fick ett tröstmål på stopptid men närmare än en uddamålsförlust kom inte gästerna.

Jaro ligger fortsättningsvis sju poäng bakom tabelltvåan TPS. Åbolaget besegrade i dag AC Kajaani på bortaplan med 1–0.

Resultat:

Jaro – KTP 3–2

MyPa – EIF 0–3

AC Kajaani – TPS 0–1

MuSa – FC Haka 1–5

AC Oulu – TPV 3–3

Läs också