Hoppa till huvudinnehåll

Fotbollsligaklubben SJK är överens med senegalesisk mittback från division 1: "Vi har följt honom länge och analyserat hans insatser i EIF"

Benga Samba Seynabou
Samba Benga inledde säsongen i EIF:s tröja. Benga Samba Seynabou Bild: Patric Westerlund fotboll,Ekenäs IF,Västnyland,Ekenäs,benga samba seynabou

Det blev elva matcher och två mål för Samba Benga i EIF i division 1. Nu är mittbacken klar för ligaklubben SJK och chefstränaren Alexej Eremenko är belåten. Vi har fått bra feedback om honom från alla och en bra bild av honom som människa, säger coachen om sitt färska nyförvärv.

Den 22-årige senegalesen kom i våras till Finland och Ekenäs från den rumänska klubben UTA Arad. Ett par månader senare bär det nu vidare norrut.

– Vi har följt honom länge och analyserat hans insatser i EIF. Vi har fått bra feedback om honom från alla och en bra bild av honom som människa, säger SJK:s chefstränare Alexej Eremenko på klubbens webbplats.

– Han är en framtidsinvestering. Han är kanske ännu inte helt redo att spela i fotbollsligan och dessutom har vi just nu en rätt stabil backlinje.

"Vill nå toppen"

Benga är fotbollsfostrad i Italien där hans familj bor. Han säger sig nu vara fullt fokuserad på att utvecklas till en toppspelare.

– Jag har lämnat allt annat bakom mig i livet och gör allt för fotbollen. Jag älskar fotbollen och det här är mitt liv. Jag är oerhört målmedveten och vill nå toppen. Jag är redo att göra allt för att lyckas med det.

Benga kan formellt bli klar för SJK först då transferfönstret öppnar den 10 juli. Söndagen den 7 juli gästar SJK Ilves och lördagen den 13 juli står SJK som värd i det österbottniska derbyt mot VPS.

Kommer Samba Benga att lyckas i SJK?

Ja
60.7% (122 röster)
Nej
39.3% (79 röster)
Antal avgivna röster: 201

Läs också

Nyligen publicerat - Sport