Hoppa till huvudinnehåll

Finlands nya förbundskapten i handboll tecknade klubblagskontrakt i Egypten

Förra säsongen lotsade Ola Lindgren svenska IFK Kristianstad.
Förra säsongen lotsade Ola Lindgren svenska IFK Kristianstad. Förra säsongen lotsade Ola Lindgren svenska IFK Kristianstad. Bild: imago/foto2press/ All Over Press Ola Lindgren

Det tunga handbollsnamnet Ola Lindgren blev för ett par veckor sedan klar som ny chefstränare för Finlands herrlandslag i handboll. Nu står det ändå klart att han ska dubblera. Lindgren har tillsammans med landsmannen Robert Arrhenius nämligen tecknat ett klubblagskontrakt med egyptiska Al Ahly.

För ett par veckor gick handbollsförbundet ut med att svensken Ola Lindgren tar över efter Kaj Kekki som förbundskapten. Lindgrens landslagskontrakt är av modellen 2 + 2 år och målsättningen är att ta Finland till EM 2022.

Vid sidan av förbundskaptensuppdraget ska Lindgren även coacha på klubblagsnivå. Svensken har nämligen presenterats av den egyptiska klubben Al Ahly där han får sällskap av landsmannen Robert Arrhenius som assisterande tränare. Kontrakten är ettåriga.

I en kommentar till Yle Sporten säger handbollsförbundets verksamhetsledare Päivi Mitrunen att en dylik dubbelroll inte var ett måste för kunna knyta Lindgren till landslaget.

Artikeln uppdaterad den 7 juli klockan 12.20 med Mitrunens kommentar.