Hoppa till huvudinnehåll

Sebastian Aho var mån om att få ett nytt kontrakt snabbt – tackar Montreal för visat intresse

Sebastian Ahos Carolina Hurricanes i konferensfinal mot Boston Bruins.
Sebastian Aho spelar för Carolina under de fem kommande säsongerna. Sebastian Ahos Carolina Hurricanes i konferensfinal mot Boston Bruins. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Sebastian Aho,Carolina Hurricanes

Sebastian Aho kommer att stanna kvar i Carolina Hurricanes under de fem kommande säsongerna. Det blev klart efter att Carolina valde att matcha det kontraktsförslag som finländaren fick från Montreal Canadiens. Jag kan knappt vänta på att få träffa mina lagkamrater igen, skriver Aho på sociala medier.

Redan dagen efter att Sebastian Aho fått ett kontraktserbjudande från Montreal Canadiens gick Carolina Hurricanes general manager Don Waddell ut och sade att man matchar det inom den utsatta tidsramen på en vecka.

Nu har det blivit verklighet och Aho är Carolina-spelare under de fem kommande säsongerna. Kontraktet ger honom en lön på 8,45 miljoner dollar per säsong.

– Jag är tacksam för erbjudandet från Montreal Canadiens men min förhoppning var hela tiden att återvända till Hurricanes, skriver finländaren på sociala medier.

Hoppa över Twitterpostning

"Glad att det är över"

Ahos agent Gerry Johansson har tidigare sagt att parterna inte skulle enas om ett kontrakt speciellt snabbt och det kunde dröja månader innan allt var klart.

Aho poängterar att det var viktigt för honom att det nya kontraktet skulle vara klart då träningslägret kör igång i början av september.

– Som begränsad fri agent hade jag begränsade möjligheter att snabba upp processen. Det var viktigt för mig att vara med på isen under den första dagen av träningslägret.

– Hela situationen har varit svår för mig och min familj och jag är glad att det är över, skriver han.

Aho ser nu med tillförsikt fram emot den kommande säsongen.

– Jag kan knappt vänta på att träffa mina lagkamrater igen och börja jobba. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta med det som vi startade förra säsongen, avslutar han.

Hoppa över Twitterpostning

Läs mera:

Sebastian Aho.

Sebastian Aho stannar i Carolina med ett femårigt kontrakt i fickan – klubbens manager säger sig ha gjort ett lätt beslut: "Välkommen tillbaka Sebastian"

På måndagskvällen accepterade Aho det femåriga kontraktet värt 8,45 miljoner per säsong som Montreal erbjöd honom. Carolina Hurricanes som fortsättningsvis äger Ahos rättigheter, och som tidigare sade att de tänker matcha alla kontrakt, gör precis det. Det meddelar klubbens general manager Don Waddell.

Läs mera:

Sebastian Aho.

Nya uppgifter om Ahos och Carolinas svåra förhandlingar – klubbchefen pikar finländarens agent: ”Han visste exakt vad vi skulle göra”

Med tanke på vad utgångsläget verkade vara låter det fem år långa kontraktet med knappt 8,5 miljoner dollar per säsong som en ypperlig kompromiss. Men frågar man Carolinas GM Don Waddell var Sebastian Ahos agent allt annat än ärlig.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport