Hoppa till huvudinnehåll

Wahlström får ny motståndare i titelmatchen – ställs mot tidigare världsmästare

Eva Wahlström inför VM-match, 2016.
Eva Wahlström innehar WBC-bältet i fjädervikt. Eva Wahlström inför VM-match, 2016. Bild: Yle / Tomi Hänninen Eva Wahlström

Den 2 augusti ska Eva Wahlström upp i ringen för att försvara sitt VM-bälte under en gala i Las Vegas. Några veckor innan matchen går av stapeln har hon fått en ny motståndare.

De var tänkt att Eva Wahlström skulle försvara WBC-bältet i fjädervikt i en match över tio ronder mot den 21-åriga mexikanskan Yareli Larios i början av augusti.

Men den fajten blir inte av. På sitt Instagram-konto skriver Wahlström att motståndet byts ut endast några veckor innan titelmatchen.

Ny motståndare blir istället amerikanskan Ronica Jeffrey som gått 18 matcher som proffs och bara förlorat en – för fem år sedan.

37-åriga Jeffrey har tidigare varit världsmästare i två olika viktklasser.

Eva Wahlströms senaste match var i december då hon åkte på sin första förlust då Katie Taylor var starkare i Madison Square Garden. Den matchen gick i en annan viktklass och Wahlströms titel stod inte på spel.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

Eihän tämä olisi ammattinyrkkeilyä ellei vähintään toinen otteluparin ottelijoista loukkantuisi tai katoaisi.. ja vastustajani Yareli Larios teki katoamistempun. Näin ollen vastaan asettuu amerikkalainen Ronica Jeffery, entinen kahden painoluokan maailmanmestari listalla 17-1. Eli nyt mennään eikä meinata! Paljon kovemmaksi homma ei mene. #PacktheMack #LasVegas #LasVegasLocals #LasVegasStrip #WahlstromvJeffery #Womensboxing #Royjonesjr #RJJ@royjonesjrboxing #Repost @fmfboxing (@get_repost) ・・・ @eva_wahlstrom "I'm ready to do some Thrashing" ESPN quote. But Actually, @eva_wahlstrom Would rather not talk trash before a fight, having been misquoted multiple times... "I rather have a coffee with my oponent before fighting them" says Eva. Eva has only tasted defeat once and that is when she moved up against @katie_t86 ... she remains undefeated in her weight class... but has never fought a @queen_ronij who is ducked by many... I suggest you tune in next Friday as @queen_ronij will discuss how she is going to destroy Eva Walstrom in this much anticipated fight... see you there and continue to fight the good fight! Photo editing by @dlgimagecreations my bro! #womensboxing #championoftheworld #womenempowerment #athlete #beast #femalefighters #womensboxing #commentary #youready #letsdothis #platform #journalist #excitement #iamwomanhearmeroar

A post shared by eva wahlström (@eva_wahlstrom) on

Läs också

Nyligen publicerat - Sport