Hoppa till huvudinnehåll

Neymar dök inte upp på försäsongsträning – PSG förbereder bestraffning: "Klubben godkänner inte denna situation"

Neymar tittar åt sidan och visar tummen upp.
Neymar fick följa med Brasiliens matcher i Copa America från läktarplats, på grund av en skada. Neymar tittar åt sidan och visar tummen upp. Bild: EPA-EFE/Fernando Bizer​ra Neymar

Fotbollsstjärnan Neymar fanns inte på plats när PSG inledde sin försäsongsträning, trots att klubben förväntade sig hans närvaro. Detta tolererar inte PSG, som hotar med påföljder.

Neymar förväntades ansluta till Paris Saint-Germains försäsongsträning under måndagen.

Men någon Neymar såg inte klubben skymten av på måndagen.

Som en följd av detta går klubben ut med ett pressmeddelande där man meddelar att Neymar kommer att bestraffas.

– Paris Saint-Germain noterar att Neymar Jr inte har anlänt vid överenskommen tidpunkt. Han har gjort sitt beslut utan klubbens godkännande. Klubben godkänner inte denna situation och kommer därför att vidta nödvändiga åtgärder, står det i uttalandet.

Hoppa över Twitterpostning

Neymars pappa påstår däremot att klubben nog är medvetna om frånvaron. Enligt honom ska Neymar delta i välgörenhetsevenemang.

– Neymar återvänder den 15 juli till PSG. Det finns ingen dramatik i det hela, säger pappan i brasilianska medier enligt nyhetsbyrån Reuters.

Neymar värvades till PSG för 222 miljoner euro från Barcelona i augusti 2017. Brassestjärnan uppges nu vara påväg åt det andra hållet, men klubbarna ska ännu inte ha kommit överens om övergångsvillkoren.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Sport