Hoppa till huvudinnehåll

Petri Vuorinen kan komma att få ny roll i VPS: "Vi har inte brutit kontraktet med honom"

Petri Vuorinen breder ut sina armar.
Petri Vuorinen ser ut att få fortsätta i VPS med annan uppgift. Vuorinens efterträdare Christian Sund till vänster på bilden (arkivbild). Petri Vuorinen breder ut sina armar. Bild: Harri Bragge / All Over Press Petri Vuorinen

Petri Vuorinen har fortfarande kontrakt med VPS, uppger klubbens styrelseordförande för Vasabladet. Vad Vuorinen kommer att få för roll är ännu oklart. Ligakonkurrenten Helsingfors IFK har i sin tur värvat en ny back.

Tidigare idag meddelade Vasalaget VPS att man byter tränare. Petri Vuorinen lämnar posten och den tidigare assisterande tränaren Christian Sund ska börja bära huvudansvaret.

I samma veva lämnade också fysiktränaren Carlos Fradão och videoanalytikern Rodrigo Picchioni sina uppgifter.

Men kontraktet med Vuorinen är inte brutet. Detta berättar VPS styrelseordförande Riku Asukas för Vasabladet (bakom betalmur).

– Vi har inte brutit kontraktet med honom utan han träder åt sidan nu och tar välbehövlig semester. Tiden får utvisa hur det blir, men vi är övertygade om att han har mer att ge, säger Asukas till tidningen.

Fradão och Picchioni lämnar däremot klubben helt, enligt Asukas.

Amerikansk försvarare till HIFK: "Strävar efter att bli en toppklubb i landet"

Fotbollsligaklubben Helsingfors IFK meddelade på måndagseftermiddagen att den amerikanske försvararen Macario Hing-Glover ansluter till klubben.

24-åringen kommer närmast från Spartak Trnava i den slovakiska högstaligan. I Europa har Hing-Glover också spelat i Slovenien och Kroatien.

– Jag vet att klubben har höga förväntningar och strävar efter att bli en toppklubb i landet. Det är en situation som passar mig ganska väl, för jag vill gärna utvecklas och bli bättre och tror att detta är en bra omgivning för det, säger amerikanen på klubbens webbplats.

Kontraktet med Hing-Glover gäller över säsongen 2021.

Hoppa över Twitterpostning

Läs mera:

Petri Vuorinen får stiga åt sidan – VPS byter tränare efter tung säsong och uteblivna resultat: "Trenden varit märkbart nedåtgående"

Från och med i dag är Christian Sund ny tränare för VPS, det meddelar klubben i ett pressmeddelande. Christian Sund, som varit med i tränarstaben sedan slutet av 2018, får ta över ansvaret efter Petri Vuorinen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport