Hoppa till huvudinnehåll

Avloppsvatten smutsade ner badvatten i Hangö - simma inte på Plagen, Bellevue och Regattastranden

En bild på havet. I mitten av bilden finns en karusell som snurrar i vattnet. barn åker i karusellen och barn springer i grunt vatten. Strandidyll.
Plagen i Hangö. En bild på havet. I mitten av bilden finns en karusell som snurrar i vattnet. barn åker i karusellen och barn springer i grunt vatten. Strandidyll. Bild: Anna Björkqvist / Yle Plagen badstrand,badstränder,Hangö,Västnyland,karuseller,Skärgården,simmare,vattenkarusell

Vattnet är inte lämpligt att simma i på badstränderna på södra sidan av Hangö udd. Det visar badvattenprover som togs på flera ställen i går. Proverna togs eftersom det på söndagen rann ut regnvatten blandat med avloppsvatten i havet från Parkbergets pumpstation.

I tre av fem tagna prover fanns det för mycket kolibakterier (E coli). Mängden kolibakterier (E coli) ska vara under 500 enheter per 100 milliliter vatten.

Information sätts upp vid badstränderna på tisdag eftermiddag (9.7).

Det gäller att undvika de stränder som ligger på södra sidan av Hangö udd. Däremot är det fritt fram att simma på badstränderna på till exempel Tulludden och Märsan.

Följande prov tas på onsdag (10.7).