Hoppa till huvudinnehåll

Kontinen och Peers vann historisk match – fixade kvartsfinalplats i ny thriller

Henri Kontinen.
Henri Kontinen. tennis,Henri Kontinen,Wimbledonmästerskapen

Henri Kontinen och John Peers är vidare till kvartsfinal i dubbelturneringen i Wimbledon efter att ha besegrat Rajeev Ram och Joe Salisbury i den tredje omgången. Matchen blev en riktig nagelbitare, som varade i över fyra och en halv timme.

Kontinen och Peers skulle egentligen spela matchen mot det amerikansk-brittiska paret redan i går, men matchen fick då avbrytas på grund av mörker.

Tolfteseedade Ram och Salisbury gav åttondeseedade Kontinen och Peers verkligen en match på tisdagen.

Det finsk-australiensiska paret fixade till slut segern i en match som krävde fem set och räckte i över fyra och en halv timme. Slutsiffrorna blev 7–6 (7–2), 6–4, 3–6, 4–6, 13–12 (7–2).

Även i den andra omgången i fredags fick Kontinen och Peers slita för segern. Då vann man efter nästan fyra timmars spel.

I dagens match skrevs även ett stycke tennishistoria. Det var nämligen den första matchen i Wimbledons historia som avgjorts med tiebreak i femte set, när ställningen är 12–12.

Regeln är ny till denna säsongs turnering. Tidigare har man inte haft tiebreak i sista set.

Kontinen och Peers får tufft motstånd i kvartsfinalen. Man ställs nämligen mot det tredjeseedade paret Raven Klaasen (Sydafrika) och Michael Venus (Nya Zeeland).

Läs också

Nyligen publicerat - Sport