Hoppa till huvudinnehåll

Mannen som knivhögg sjuåring i Arabiastranden åtalas för mord - rättegång inleds nästa vecka

Asianajaja Jarkko Jaatelan saapuu oikeussaliin
Den misstänkte för mordet häktades i slutet av förra året Asianajaja Jarkko Jaatelan saapuu oikeussaliin Bild: Henrietta Hassinen / Yle Helsingfors tingsrätt,Helsinki Court House,rättegång,rättegångsbiträden,advokater,advokat

Den misstänkta gärningsmannen är morbror till offret som knivhöggs i Arabiastranden på julafton.

Den misstänkta åtalas för mord. Det meddelar STT från Helsingfors tingsrätt.

Offret i fallet är en sjuårig pojke och den misstänkte är hans morbror, som är född 1982. Efter att brottsutredningen slutförts berättade polisen att knivhuggningen var en impulsiv handling.

- I offentligheten och särskilt på sociala medier har alla möjliga gissningar gjorts gällande motivet bakom knivhuggningen. Utifrån förundersökningen kan vi säga att det handlade om en enskild persons impulsiva handling.

Inget under förundersökningen tydde på att brottet skulle relatera till hedersvåld eller att den misstänkta gärningsmannen påverkats av utomstående, sade kriminalkommissarie Kirsi Kanth vid Helsingforspolisen i ett pressmeddelande i juni.

Den misstänkte har undergått rättspsykiatriska undersökningar. Under förundersökningen erkände han att han dödat barnet. Han berättade under förhören om hallucinationer som enligt honom bidrog till att han utförde dådet.

Källa: STT

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen