Hoppa till huvudinnehåll

PSG-bossen utesluter inte övergång för Neymar: "Vet inte om någon vill köpa honom"

Neymar biter sin speltröja.
Neymar (arkivbild). Neymar biter sin speltröja. Bild: Christophe Petit Tesson / EPA / All Over Press Neymar

Neymars olovliga frånvaro från lagets försäsongsträning ger ännu mer fart åt de flyttrykten som kretsar kring stjärnan. En flytt kan också bli av, tror PSG:s sportchef Leonardo.

Det var igår som Paris Saint-Germain meddelade att Neymar inte anlänt till lagets försäsongsträning. Klubben slog i uttalandet fast att brasilianaren kommer att bestraffas för frånvaron.

Rykten för Neymar tillbaka till Barcelona, klubben han lämnade så sent som i augusti 2017. Då för rekordsumman 222 miljoner euro.

Även PSG-sportchefen Leonardo är medveten om spekulationerna. En flytt för Neymar är inte omöjlig enligt sportchefen.

– Neymar kan lämna PSG om det finns ett erbjudande som passar alla parter. Men just nu vet vi inte om någon vill köpa honom och i så fall till vilket pris. Allt detta sker inte över en dag, det är säkert, förklarar Leonardo för Le Parisien.

Har haft kontakt med Barcelona

FC Barcelonas ordförande Josep Maria Bartomeu sade förra veckan att Neymar ville återvända till Spanien, men att PSG inte var villiga att släppa honom. PSG:s sportchef Leonardo har inte riktigt samma syn på saken.

– Vi har inte fått några erbjudanden. Men vi har haft, det är sant, väldigt ytliga kontakter med Barcelona.

– Enligt vår uppfattning var inte Barcelona i köparställning i den situationen, tycker Leonardo.

Han betonar att Neymar fortfarande tillhör klubben.

– Situationen är klar för alla parter. Men en sak är konkret i dagsläget: han har fortfarande tre år kvar av sitt kontrakt med oss och eftersom vi inte fått något erbjudande, så kan vi inte säga något mer om ärendet.

Källa: Reuters

Läs mera:

Neymar dök inte upp på försäsongsträning – PSG förbereder bestraffning: "Klubben godkänner inte denna situation"

Fotbollsstjärnan Neymar fanns inte på plats när PSG inledde sin försäsongsträning, trots att klubben förväntade sig hans närvaro. Detta tolererar inte PSG, som hotar med påföljder.

Läs också