Hoppa till huvudinnehåll

Kontinen och Peers utslagna i Wimbledon – tredjeseedade motståndet bättre i lång match

Tennisspelaren Henri Kontinen går på nät.
Tennisspelaren Henri Kontinen går på nät. Bild: All Over Press Henri Kontinen

Dubbelturneringen i Wimbledon tog slut för Henri Kontinens och John Peers del på onsdagskvällen. Duon förlorade sin kvartsfinal mot det tredjeseedade paret Raveen Klaasen och Michael Venus i en utdragen match.

Kvartsfinalen blev en lång historia. Sydafrikanen Klaasen och nyzeeländaren Venus vann till slut med 4–6, 6–3, 6–7 (5–7), 6–4, 6–3.

Matchen varade i drygt tre timmar.

– Små marginaler, precis som i de tidigare omgångarna. Vi ledde med 2–1 i set och i slutet av fjärde set hade vi en chans till servegenombrott, vilket vi ändå inte fixade. Sedan hade vi en lite sämre stund och förlorade fjärde set.

– I femte set hade vi en bedrövlig servetur. Motståndarna spelade bättre än oss i det setet, förklarade Kontinen för Yle.

Detta var den tredje raka matchen som innehöll fem set för Kontinen och Peers. I den andra omgången tillbringade man fyra timmar på planen mot Robert Lindstedt och Tim Pütz, medan man i den tredje omgången spelade i över fyra och en halv timme mot Rajeev Ram och Joe Salisbury.

I fjolårets turnering blev det respass redan i den första omgången för Kontinen/Peers, medan man året före nådde semifinal.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport