Hoppa till huvudinnehåll

Nooralotta Neziri får ny chans i Diamond League – Reetta Hurske försöksbäst i Universiaden

Nooralotta Neziri ler och vinkar
Nooralotta Neziri har en Diamond League-tävling att se fram emot. Nooralotta Neziri ler och vinkar Bild: Vesa Pöppönen / AOP friidrott,Nooralotta Neziri

Diamond League-tävlingen i London den 20 juli kommer att ha finländska färger på startlinjen. Nooralotta Neziri bekräftar att hon fått en inbjudan till tävlingen.

I mitten av juni gjorde Nooralotta Neziri sitt första framträdande i Diamond League den här säsongen då hon slutade på åttonde plats i den högklassiga tävlingen i Oslo.

Nästa vecka tävlar Finlands bästa häckdam igen på den största scenen. Neziri berättar i ett pressmeddelande från friidrottsförbundet att hon kommer att tävla i galan i London den 20 juli.

Neziri var på tisdagskvällen på jakt efter att förbättra sina aktier inför Diamond League då hon löpte i en tävling i Schweiz. Motvinden gjorde dock att det inte blev något säsongsbästa.

– Om jag hade förbättrat säsongsbästat hade jag haft chans att tävla i A-heatet i London. Nu blir det troligen B-heatet men även det är tufft i Diamond League, säger hon.

Neziri vann B-finalen på korta häcken med 13,22 medan Annimari Korte var tvåa med 13,26. Damernas häckfinaler avgjordes i en motvind på 0,8 meter per sekund.

– Jag är nöjd över att jag vann mot tuffa konkurrenter men formen var inte den bästa. Träningarna har gått bra men benen kändes lite slappa. Jag förväntade mig en bättre tid, säger Neziri.

Hurske snabbast i försöken

I Universiaden som avgörs i Neapel i Italien klockades Reetta Hurske för 13,11 i dagens försöksheat och var snabbast av alla.

Heatet avgjordes i en medvind på 1,8 meter per sekund och finländskan var 21 hundradelar snabbare än dagens tvåa Sarah Lavin från Irland.

– Det kändes ganska så bra och syftet var mest att få lite uppvärmning inför torsdagen. Jag gjorde det som krävdes och kan vara nöjd, säger Hurske i ett pressmeddelande.

Semifinalerna och finalen avgörs på torsdag kväll.