Hoppa till huvudinnehåll

Chefen för flygbolaget Norwegian avgår efter 17 år vid spakarna

Bjørn Kjos ser fundersam ut.
Bjørn Kjos ser fundersam ut. Bild: All Over Press/TERJE PEDERSEN Norwegian Air Shuttle,Bjørn Kjos

Koncernchefen vid flygbolaget Norwegian, Bjørn Kjos lämnar sin post, meddelade bolaget på torsdagen.

Bjørn Kjos är 72 år gammal och har lett Norwegian i 17 års tid. Han betecknas som en av dem som har byggt upp det norska lågprisbolaget. Nu övergår han till att vara rådgivare för bolagets ledning.

- Jag ser fram emot att använda mer tid på enstaka strategiska projekt som är viktiga för bolagets framtid, säger han.

Posten som koncernchef kommer att skötas av nuvarande finansdirektör Geir Karlsen till bolaget hinner rekrytera en ny koncernchef.

Under Bjørn Kjos tid har Norwegian vuxit från att vara ett inrikes flygbolag med 130 anställda och fyra plan till en internationella aktör med 11 000 anställda och över 160 plan.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Utrikes