Hoppa till huvudinnehåll

Kanoninsats av Camilla Richardsson på paraddistansen – förbättrade sitt personbästa rejält och klarade VM-gränsen

Camilla Richardsson springer, 2018.
Camilla Richardsson visade fin form i en tävling i Frankrike. Camilla Richardsson springer, 2018. Bild: Matti Raivio/All Over Press Camilla Richardsson

9.38,93, så lyder Camilla Richardsson nya personliga rekord på 3000 meter hinder. Vasa IS-damen gjorde en fin insats i en tävling i Frankrike där hon dessutom klarade VM-gränsen.

Efter ett lyckat läger på hög höjd i Sankt Moritz valde Camilla Richardsson att åka till Saint-Maur-des-Fossés i Frankrike för att tävla. Hon ställde sig på startlinjen på paraddistansen 3000 meter hinder och resultatet blev riktigt bra.

Richardsson och fransyskan Emma Oudiou turades om med farthållningen under första halvan av loppet och sedan var det Richardsson mot klockan.

Och klockan den stannade på 9.38,93 – klart under VM-gränsen 9.41 och nytt personligt rekord med nästan tre sekunder. Tiden för dessutom in Richardsson som tvåa i alla tiders finländska statistik bakom Sandra Eriksson.

– Lägret i St. Moritz gick bra och jag visste att jag kunde springa under VM-gränsen. Men man vet aldrig hur de första dagarna blir efter att man kommer ner från hög höjd, säger Richardsson i ett pressmeddelande från friidrottsförbundet.

Hoppa över Twitterpostning

Samtal med tränaren hjälpte

Richardsson medger att hon inte trodde att tävlingen skulle gå speciellt bra men efter ett lugnande samtal med tränaren Jukka Keskisalo på tisdagen var det bara att köra för fullt.

– Han sade att jag inte skulle stressa och att löpningen inte behövde fungera på tisdagen och att det skulle gå bra på onsdagen och så gick det. Redan under morgonlänken kändes benen lätta, säger Richardsson.

Richardssons nya personliga rekord ger henne en tionde plats i den europeiska statistiken den här säsongen.

Janica Rauma slutade femma i samma tävling med 10.06,91. Richarsson och Rauma tävlar nästa gång i Lapinlahti nästa vecka där båda springer 5000 meter.

Läs mera:

Richardsson lättad och samtidigt förvånad över karriärens snabbaste lopp – stressen efter sämre tävlingar släppte under lyckat läger

Som en vanlig bra tävling, så beskriver Camilla Richardsson sitt lopp i Frankrike som gav nytt personligt rekord och avklarad VM-gräns. Egentligen är det först nu som den riktiga säsongen börjar för hennes del och därför kom tisdagens resultat som en överraskning.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport