Hoppa till huvudinnehåll

Maria Huntingtons medaljjakt kom av sig – avbryter EM-sjukampen

Maria Huntington stöter kula.
Maria Huntington stöter kula. Bild: EPA-EFE/All Over Press Maria Huntington

Maria Huntingtons sjukamp i U23-EM i friidrott i Gävle är över. Huntington, som ledde tävlingen efter två grenar, skadade sig i den tredje grenen kulstötning och avbröt kampen.

Huntington var näst bäst i startfältet i de inledande grenarna 100 meter häck och höjdhopp, och lyckades utmärkt framför allt i höjden med nytt personligt rekord 185.

Allt var upplagt för en tätstrid under återstoden av EM. Men det gick inte vägen.

Huntingtons resultat i den tredje grenen var rejält i underkant. Hon blev nästan en meter från sitt personbästa med 11,87 och föll från etta till fyra i sammandraget.

Allt okej i går

Men det visade sig inte vara det enda bakslaget. Huntingtons baklår krampade svårt då hon hoppade längd i Tammerfors GP-tävlingar för en vecka sedan, men kraftigt tejpad kunde hon starta i Gävle.

I kulringen återuppstod problemen. Huntington och hennes tränare Matti Liimatainen ansåg att det var vettigast att avbryta tävlingen innan skadan blir värre.

– Jag antar att det handlar om samma som i Tammerfors. I går såg allt ännu bra ut och benet uppvisade inga symptom. Nu hade hon så pass ont att hon inte vågade springa för fullt, säger Liimatainen.

Skadan ska inte hota hela säsongen, men hon kan knappast heller delta i längdhoppet i Gävle på lördag. Huntington är Europatia i sidogrenen längd.

Läs mera:

HIFK-sprinter rörd efter överraskande EM-finalplats på 100 meter – Kujanpää jagar jackpot i stav: ”Jag vill besegra varenda en”

Finlands öppningsdag i U23-EM i friidrott i Gävle var som helhet med beröm godkänd. Till de största glädjeämnena hörde Lotta Kemppinen. Jag skulle nog inte ha kunnat önska mig något bättre, säger HIFK-sprintern.

Läs mera:

Blåvit kalasstart på EM – Huntington leder sjukampen, dubbel finalglädje i slägga: ”Jag tänkte bara perkele, nu kastar du långt!”

Finlands friidrottare har fått en strålande inledning på U23-EM i Gävle. I sjukamp är Maria Huntington i ledning efter personbästa i höjd, båda släggdamerna knep finalplats, och HIFK-sprintern Lotta Kemppinen avancerade till semifinal.

Läs också